LEKARI U KRALJEVU OBUSTAVILI RAD NA 20 MINUTA: Pred pucanjem smo, poštujte mere! Ako se ovako nastavi neće imati ko da vas leči
Foto: J.S.

tokom pauze za doručak

LEKARI U KRALJEVU OBUSTAVILI RAD NA 20 MINUTA: Pred pucanjem smo, poštujte mere! Ako se ovako nastavi neće imati ko da vas leči

Srbija -

Zdravstveni radnici u Opštoj bolnici u Kraljevu danas su na dvadesetak minuta ubustavili rad tokom pauze za doručak da bi skrenuli pažnju javnosti da su pred pucanjem sistema i apelovali na građane da poštuju protivepidemijske mere.

Obustavu rada je organizovao Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost".

- Apelujemo na državne institucije i Minsitrastvo zdravlja, i na građane da poštuju mere - poručio je predsednik ZGZ Nezavisnosti Vladimir Nović.

Dodao je da je pritisak toliki da je postalo neizdrživo i poručio građanima da budu odgovorniji, jer ukoliko bude nastavljeno kao do sada uskoro neće imati ko da ih leči.

Anesteziolog Ivana Lukić je ukazala da su medicinski radnici preopterećeni već više od godinu dana, ali i da, kako je rekla, nisu sve službe u bolnici isto opterećene.

Prema izveštaju Doma zdravlja "Kraljevo", zaključno sa 1. aprilom, u gradu na Ibru ukupno je vakcinisano 40. 353 građana.

Prvu dozu vakcine primilo je njih 24.004, a drugu 16.349 osoba.

Iz ove zdravstvene ustanove saopšteno je da će se u subotu pre podne, na vakcinalnim punktovima u Novoj hali sportova u kraljevačkom naselju Ribnica, obavljati revakcinacija "Sinofarm" i "Fajzer" vakcinama, a tokom popodneva biće organizovana vakcinacija prvom dozom vakcine "Sputnjik V".

(J. S.)

(Kurir.rs/Tanjug/ J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja