02:19

Milenko Janićijević: Humanitarac sa cerebralnom paralizom, koji ruši sve predrasude

BRAVO LJUDINO

MILENKO POMERA GRANICE: Humanitarac sa cerebralnom paralizom trčao za svoju sugrađanku, a sad ga čeka MARATON KURIR TELEVIZIJA

Srbija -

Milenko Janićijević iz Bora dokaz je da samo ako si psihički jak i znaš šta želiš u životu možeš da uspeš. Iako boluje od cerebralne paralize, on se priprema za beogradski maraton, a nedavno je trčao za svoju malu sugrađanku Saru, kako bi se prikupio novac za operaciju u inostranstvu.

Tridesetogodišnji Milenko Janićijević iz Bora od detinjstva se bori sa cerebralnom paralizom. Kako posle dve operacije ne bi završio u kolicima, lekari su mu preporučili bavljenje sportom i on je to ozbiljno shvatio. Plivanje, trčanje i jaka volja održali su ga na nogama.

- Kad bih morao da uradim reprizu svog života, baš ništa ne bih menjao. Sebe sam maksimalno istestirao - kaže Milenko Janićijević, maratonac iz Bora.

Milenkova najveća podrška uz porodicu je sportistkinja Aneta De Kandija koja s njim redovno trenira.

- Meni je on veliki idol. Sama ta činjenica da se on bavi sportom je ogroman uspeh - kaže Aneta De Kandija, sportistkinja iz Bora I sam veliki borac,Milenko saoseća sa svima, naročito sa malim borcima. Nedavno je trčao za devojčicu iz Bora – Saru Nikolić, koja boluje od tuberonezne skleroze, i zajedno sa lokalnim humanitarnim društvom obezbedio deo neophodnog novca za operaciju.

- Za skoro sat vremena skupili smo 100.000 dinara - kaže ponosno Milenko Janićijević.

Milenko nastavlja da pomera granice svakog dana. Počeo je sa 400 metara, a sada se uveliko priprema za Beogradski maraton.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

Doktor Kovčina u Pulsu Srbije: Koje vakcine mogu primiti onkološki pacijenti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track