NASTAVLJEN CRNI NIZ U LOZNICI: Još 3 pacijenta preminula, na bolničkom lečenju 126
Foto: T.Ilić

obavljeno 215 pregleda

NASTAVLJEN CRNI NIZ U LOZNICI: Još 3 pacijenta preminula, na bolničkom lečenju 126

Srbija -

Posle crnog vikenda tokom kojeg su preminula tri kovid pacijenta još tri su bitku sa virusom izgubila tokom jučerašnjeg dana, potvrđeno je danas iz lozničke Opšte bolnice.

Tako je od posledica zaražavanja kovorna virusom od petka do danas bilo šest smrtnih slučajeva, a od početka pojave korone ukupno je u bolnici preminulo 156 kovid pacijenata.

Ponovo je mnogo posla bilo u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ gde je u ponedeljak obavljeno 215 pregleda, za 68 osoba to je bio prvi dolazak lekaru zbog simptoma sličnih kovidu, ostali su imali kontrole, a infektologu je upućeno 48 pacijenata.

U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano je 69 pacijenata, a za nešto manje od polovine, njih 31, to je bio prvi pregled. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 167 snimaka pluća i otkrila devetnaest novih pneumonija.

Na bolničkom lečenju trenutno je 126 kovid pacijenata, jedanaest manje nego dan pre, što je dobar znak, ali je pitanje da li je to smanjenje privremeno ili najavljuje bolje dane i manji pritisak na kovid odeljenja lozničke bolnice.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track