VALJEVO: Danas počinje vakcinacija bez prethodne prijave, od subote imunizacija na seoskom području
Foto: Kurir.rs/S.S.

od 16 sati

VALJEVO: Danas počinje vakcinacija bez prethodne prijave, od subote imunizacija na seoskom području

Srbija -

Na vakcinalnom punktu valjevskog Doma zdravlja u hotelu "Grand" danas od 16 sati, a narednih dana od 14 sati, počinje vakcinacija prvom dozom "Sinofarma" bez ranije prijave.

Istovremeno će narednih dana prvu dozu "Sinofarma" dobiti i građani koji su se prijavili preko e-uprave, u terminima koji im budu dostavljeni SMS porukom i imejlom.

Paralelno će se, prema zakazanim terminima, odvijati i prijem druge doze (tzv. revakcinacija). Radno vreme vakcinalnog mesta "Grand" je od 8 do 20 časova. Preporuka je da građani bez prijave dođu u popodnevnim satima, kako bi se izbegle gužve.

U toku su organizacione pripreme za imunizaciju na seoskom području. Prva akcija će biti u subotu 10. aprila od 9 časova u selu Miličinica, u zgradi škole. Preko Mesne zajednice za vakcinaciju se prijavilo stotinak meštana tog kraja, a mogu doći i drugi zainteresovani žitelji.

Mobilna ekipa će vakcinu dati u nekoliko domaćinstva čiji članovi iz zdravstvenih razloga ne mogu doći na punkt za imunizaciju.

Od četvrtka 8. aprila ekipe Službe kućne nege i lečenja i Polivalentne patronaže nastavljaju sa davanjem prvih doza u kućnim uslovima, na širem gradskom i seokom području, po već formiranim spiskovima građana koji su se prijavili preko e-uprave. U međuvremenu realizuju revakcinaciju građana koji su na taj način ranije primili prvu dozu.

U svim nabrojanim aktivnostima radi se o imunizaciji kineskom vakcinom "Sinofarm", koja je najpogodnija za transport i čuvanje.

Dom zdravlja Valjevo je na vakcinalnom mestu u hotelu „Grand“ i u kućnim uslovima do sada utrošio 26.282 doze. Obe doze primilo je 12.235 osoba, a prvu 14.047. Opšta bolnica je u Holu Centra za kulturu vakcinisala 1.435, a revakcinisala 1.317 građana. Brojke govore da u Valjevu trenutno blizu dve hiljade građana treba da primi drugu dozu vakcina protiv koronavirusa.

(Kurir.rs/ S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track