MORAVIČKI OKRUG: Nastavlja se imunizacija bez zakazivanja, na raspolaganju Sinofarm i AstraZenaka, a stiže i Fajzerova vakcina
Foto: Zorana Jevtić

od 14 do 20 sati

MORAVIČKI OKRUG: Nastavlja se imunizacija bez zakazivanja, na raspolaganju Sinofarm i AstraZenaka, a stiže i Fajzerova vakcina

Srbija -

Svi Čačani, kao i stanovnici drugih gradova i opština u Moravičkom okrugu, moći će u narednom periodu da se vakcinišu bez zakazanog termina na portalu eUprava i zaštite se od korona virusa. Građanima će na raspolaganju biti vakcine "Sinofarm" i "Astra zeneka".

Vakcinakcija počinje danas u terminu od 14 do 20 sati i obavljaće se u prostorijama MZ "Ključ".

- Građanima će na raspolaganju biti dve vrste vakcina Sinofarm koje imamo oko 3.000 doza i Astra zeneke kojih imamo oko 300. Međutim, ovo nisu konačne cifre, jer u Čačak treba da stignu nove količine cepiva - rekao je direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje Čačak, dr Aksentije Tošić.

On je dodao da će imunizacija ponovo biti organizovana i na seoskom području, u zavisnosti od raspoloživosti medicinskog osoblja Doma zdravlja.

- Građani će svakodnevno biti obavešteni koji punktovi i u kom terminu rade. Imunizacija bez zakazivanja biće sprovedena i u ostalim opštinama Moravičkog okruga, tako da građani nemaju potrebe da zbog vakcijacije dolaze u Čačak, ali svakako, ko bude želeo da se ovde vakciniše, neće biti vraćen - naglasio je dr Tošić i dodao da građani informacije o ovorenim punktovima mogu dobiti u domovima zdravlja u mestima stanovanja.

Prema njegovim rečima u Čačak danas stižu nove doze Fajzera, tako da svi koji su se prijavili za ovu vakcinu uskoro će dobiti poziv za vakcinaciju, odnosno revakcinaciju.

Oni građani kojima je već zakazana vakcinacija biće imunizovani po zadatom rasporedu.

(Kurir.rs/ D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track