IMUNIZACIJA U SELU VRTOGOŠ: Čitave porodice došle da prime vakcinu
Foto: Kurir.rs/ T.S.

vranje

IMUNIZACIJA U SELU VRTOGOŠ: Čitave porodice došle da prime vakcinu

Srbija -

Danas se vakcinacija odvija u selu Vrtogoš za meštane Donjeg i Gornjeg Vrtogoša. Vrtogoš ima ambulantu koja je pripremljena da izađe u susret procesu vakcinacije i nakon obaveštavanja javnosti i pozivanja meštana sa ovog dela teritorije Grada Vranja da se vakcinišu, i na taj način zaštite od virusa, nismo ni sumnjali da će odziv biti dobar - rekla je danas direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Vrtogoš, vakcinacija
foto: Kurir.rs/ T.S.

- Nastavili smo i danas sa akcijom masovne vakcinacije stanovništva, odziv meštana u Vrtogošu je dobar i oni danas mogu da biraju između vakcine kineskog proizvođača Sinofarm i Fajzerove vakcine - izjavio je upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikola Popović i dodao:

"Napominjem da se vakcinacija u seoskim sredinama i u preduzećima u gradu, radi po nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije i apelujem i ovom prilikom na sve građane da se vakcinišu, da budu odgovorni najpre prema sebi, prema svojim najbližima, prema celom društvu jer je vakcinacija ponoviću, jedini način da se izborimo sa ovom opakom bolešću."

vakcina, Vrtogoš, Vranje
foto: Kurir.rs/ T.S.

Među meštanima Vrtogoša pripadnici svih generacija.

Meštanima sela Vrtogoš, kako Donjeg tako i Gornjeg Vrtogoša danas je najveći izazov bio da se odluče koju će vakcinu i od kog proizvođača vakcina da prime

- Imam veliku želju i volju da primim vakcinu i velika nam je čast i zadovoljstvo svima nama iz Vrtogoša što možemo da biramo vakcinu kojom ćemo da se vakcinišemo! Ja sam iz Vrtogoša i iz tog razloga odlučio sam se da se ovde vakcinišem - istakao je danas predsednik Mesnog odbora sela Donji Vrtogoš, Goran Petrović uz čiju saradnju je i organizovana akcija i ovom prilikom je naglasio da se zahvaljuje rukovodstvu i Zdravstvenom centru Vranje ispred svih građana Vrtogoša što su omogućili da građani Vrtogoša mogu da vakcinu prime u svojoj zdravstvenoj ambulanti u svom selu.

- Očekivao sam Sputnjik, rusku vakcinu, za nju sam se prijavio pre mesec i po dana, nisu me još obavestili i zbog toga što je za danas organizovana vakcinacija u mom selu, bez zakazivanja, odlučio sam se da danas, zajedno sa svojom suprugom primimo vakcinu - zadovoljan je Zvonimir Milić, stariji meštanin iz Vrtogoša.

vakcina, Vrtogoš, Vranje
foto: Kurir.rs/ T.S.

Nakon primljene vakcine baka Ružica Đokić se oseća dobro i još uvek je zbunjena što je imala prilku da bira vakcine u svojoj zemlji dok u nekim zemljama vakcina još uvek nije tako dostupna stanovništvu kao što je to u Srbiji:

- Moraš sine da se odlučiš za neku, a sve su dobre, tako kažu - nasmejana završava razgovor baka Ružica.

vakcina, Vrtogoš, Vranje
foto: Kurir.rs/ T.S.

Goran Jovanović i cela njegova porodica je bila zaražena korona virusom. Imali su i gubitak u porodici i upravo zato su danas došli svi da se vakcinišu!

- Odlučila sam se za kinesku vakcinu i mislim da je važno da se svi vakcinišu kako bi zaštitili svoje porodice, zbog svoje dece i zbog prijatelja, zato sam danas ovde i zato se vakcinišem - poručila je danas Marina Ljubić iz Vrtogoša, svojim komšijama ali i svima u Srbiji.

(Kurir.rs/ T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track