VELIKI ODZIV ZA VAKCINACIJU BEZ PRIJAVE: U Subotici prošle nedelje je primilo prvu dozu 1.100 građana
Foto: Profimedia

dugi redovi

VELIKI ODZIV ZA VAKCINACIJU BEZ PRIJAVE: U Subotici prošle nedelje je primilo prvu dozu 1.100 građana

Srbija -

SUBOTICA - U prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 68 pregleda, 14 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice, a 27 pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Subotica
foto: N.H.

„Danas se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 143 pacijenata, dok je pet dana ranije, 8. aprila bilo 197 pacijenata na lečenju. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja, danas se nalazi 18 pacijenata, dok je 17 na mehaničkoj ventilaciji”, kažu u Opštoj bolnici Subotica. Na punktu za vakcinaciju u Kumičićevoj ulici, Sinofarm vakcinu, samo tokom prošle nedelje, primilo 1.100 građana, a ispred ambulante su bili dugi redovi ljudi, koji su želeli da prime vakcinu.

Prema podacima Doma zdravlja, ukupno je vakcinisano i revakcinisano 46.500 ljudi u Subotici, a obe doze vakcine primilo 18.500 građana.

Subotica
foto: N.H.

„Veliki je odziv sugrađana i za vakcinu, bez prijave. Prošle nedelje je primilo prvu dozu vakcine 1.100 građana. Formiran je i mobilni tim, koji je nastavio vakcinaciju nepokretnih građana, u kućnim uslovima. Do sada je na taj način imunizovano 200 građana, prvom i drugom dozom vakcine, a već desetak firmi zainteresovano je da uputi prijave svojih radnika, koji žele da se vakcinišu. Trudićemo se da ispoštujemo sve te zahteve, kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

Organizovano je i u bolničkim uslovima primanje vakcina za građane koji su u rizičnoj grupi, zbog alergija, hroničnih bolesti, kontraindikacija i slično. Dom zdravlja Subotica obezbeđuje primanje vakcine ili revakcinaciju u bolničkim uslovima, nakon mišljenja lekarske komisije. Desetak pacijenata je vakcinisano do sada u bolničkim uslovima.

Kurir.rs/N. H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track