ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE SELAKOVIĆ OPLEO PO PREDSTAVNICI PRIŠTINE: Tvrdnje o broju silovanih Albanki 1999. na KiM laž i propaganda
Foto: Zorana Jevtić

britko

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE SELAKOVIĆ OPLEO PO PREDSTAVNICI PRIŠTINE: Tvrdnje o broju silovanih Albanki 1999. na KiM laž i propaganda

Politika -

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković odgovorio je na sednici Saveta bezbednosti UN na optužbe predstavnika Prištine Donike Gervale.

"Mnogo sam naučio danas od mnogih govornike i neću reagovati na sve što sam čuo, ali dozvolite mi da reagujem na ponovljene lažne tvrdnje predstavnika Prištine o broju žrtava seksualnog nasilja tokom konflikta na Kosovu i Metohiji, tj. tvrdnje da je 20.000 Albanki silovano. Pokušaji privremenih institucija na Kosovu i Metohiji su očigledni u njihovom pokušaju da stvore narativ o masovnom silovanju Albanki i da iskoriste propagandne metode i laži u tu svrhu. Jasno je da bilo žrtava na svim stranama konflikta, kao i to da naša strana ima dokaze o brojnim srpskim žrtvama", rekao je Selaković.

UN
foto: Profimedia

On je ukazao na podatke UNMIK-a da je samo 1414 prijava o seksualnom nasilju bilo, 912 prihvaćeno, dok albanska strana govori da je "20.000 Albanki silovano".

Na optužbe o "navodnom genocidu nad Albancima", on kaže da Priština nastavlja sa propagandom mržnje, i otvorenog neprijateljstva protiv srpskog naroda i da je cilj takvih stavova da se sakrije odgovornost za albanske zločine.Najveće žrtve konflikta na Kosovu i Metohiji su nedužni civili, ubijeni i proterani, bez obzira na to da li su Srbi, Albanci ili neke druge nacionalnosti - rekao je Selaković.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track