02:29

Ubrzana masovna vakcinacija u Subotici

KURIR TELEVIZIJA

SUBOTIČANI POHRLILI NA VAKCINACIJU: Interesovanje sve veće, a brojke zaraženih padaju

Srbija -

Masovna vakcinacija u Subotici u prethodnih desetak dana odvija se ubrzanim tempom. Sve je više zainteresovanih sugrađana koji se prijavljuju za dobijanje prve doze, ali i onih koji se imunizuju bez prethodne prijave.

Samo tokom prošle nedelje prvu dozu jedne od četiri raspoložive vakcine primilo je preko 6.500 Subotičana, a paralelno su vakcinisani i oni koji se nisu prethodno prijavili za imunizaciju, te je tako u seoskim sredinama i gradskoj ambulanti podeljeno još dodatnih oko 1.100 doza. Isti tempo nastavio se i ove nedelje, budući da ne jenjava interesovanje građana za cepljenjem.

Na centralnom punktu za vakcinaciju, danas je prvu dozu Fajzer vakcine primilo 511 građana, dok će sutra biti imunizovano još njih 800.

- Mi smo izuzetno napravili jedan veliki iskorak u procesu vakcinacije, imamo dosta količina i vakcinisanih - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

02:49

DOKTORKA NEVENKA RAKETIĆ o vakcinaciji dece u Redakciji

U prethodna dva dana radilo se i na terenu, gde je prvu dozu cepiva dobilo oko 60 nepokretnih sugrađana i više zaposlenih u subotičkim kompanijama.

- To jako pozdravljamo, da su se probuiddili kolektivi i da sve više traže vakcine - kaže Ivanka Beoković.

S druge strane, broj pacijenata koji se javljaju u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja i dalje je visok oko 200 njih dnevno. Međutim, kako kažu, primetan je blagi pad u broju pregleda, i onih koji se upućuju na dalje lečenje ka Opštoj bolnici Subotica.

- Imamo 100 pacijenata manje nego prošle nedelje, prosečna zaraženost dnevna je 73, a sada je 61/2. Brojevi stidljivo idu na dole - kaže direktorka Doma zdravlja Subotica.

Od početka masovne vakcinacije u Subotici je prvu dozu primilo gotovo 48.000 građana, dok je 19.000 njih do sada potpuno imunizovano.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:54

Aleksandar Seničić o ulasku Srba u Grčku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track