DOBRA VEST ZA KRUŠEVLJANE: Produžena grejna sezona do 4. maja
Foto: Ž.M.

JKP Gradska toplana

DOBRA VEST ZA KRUŠEVLJANE: Produžena grejna sezona do 4. maja

Srbija -

Kruševačko JKP "Gradska toplana" obradovalo je svoje sugrađane produženjem grejne sezone za još dve nedelje.

Zima se ne predaje iako je već sredina aprila i zvaničan kraj grejne sezone, niske temperature na Celzijusovoj skali brinu Kruševljane. Stanje na voćkama, povrću i usevima će se tek videti, a u ovom momentu je problem broj jedan grejanje stanova i porodičnih kuća.

Odlukom JKP "Gradska toplana", grejna sezona u Kruševcu je produžena od danas do 1. maja, a ukoliko bude trebalo topli radijatori će biti i do 4. maja.

Energenata ima u dovoljnim količinama tako da nema nikakvih problema oko produženja grejanja. Na lageru je pun kontigent uglja – oko 14.000 tona, dovoljno mazuta, a kotlarnice se snabdevaju prirodnim gasom.

PR Javnog komunalnog preduzeća "Gradska toplana" Jovana Dimitrijević je, preko TV Kruševac, najavila intezivnu investicionu aktivnost po završetku grejne sezone:

- Nakon završetka grejne sezone, već od 5. maja radićemo na rekonstrukciji toplovoda, podstanica i priključnih stanica. Toplovodna mreža biće rekonstruisana u Lominoj, ulici Svetog Save, Ostrva Vida i delu Topličine ulice, a po završetku radova na Trgu kosovskih junaka, i na rekonstrukciji toplovoda u Porti Crkve Lazarice.

Prema njenim rečima, grejna sezona je bila stabilna i sigurna. Sva četiri toplotna izvora su radila bez prekida 24 časa. U kontinuitetu je isporučivana toplotna energija do korisnika usluga, koji su bili zadovoljni. Nije bilo mnogo kvarova niti havarija u distributivnoj mreži, a oni koji su bili rešavani su u hodu i veoma brzo.

Produžetak grejne sezone za dve nedelje je poklon JKP “Gradska toplana” svojim korisnicima, a posebno onima koji najveći deo dana provode u svojim stanovima i porodičnim kućama.

U Gradskoj toplani su zadovoljni ovogodišnjom grejnom sezonom i najavljuju nove poslovne poduhvate u cilju da početak nove sezone dočekaju još spremniji i organizovaniji.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track