KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 87 novozaraženih, hospitalizovano 107 pacijenata
Foto: T.S.

Gradski štab za vanredne situacije

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 87 novozaraženih, hospitalizovano 107 pacijenata

Srbija -

Od 377 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 87 je pozitivnih na korona virus, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u Vranju .

Od tog broja 37 novoobolelih je iz Vranja, 11 iz Vladičinog Hana, jedna osoba iz Surdulice, 9 iz Bosilegrada, 24 novoinficirane osobe iz Bujanovca i pet iz Preševa.

U Vranju u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 252 pregleda, 89 prvih.

Uzorkovana je krv kod 121 pacijenta i sačinjeno 98 RTG pluća. Urađeno je 97 antigenskih i 8 PCR testova, od kojih su 32 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 11 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 107 pacijenata. Od tog broja 99 je pozitivno na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 75 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta, otpušten 31, od toga jedan je transportovan za Kruševac. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 87 slobodnih postelja.

Iz Zdravstvenog centra Vranje saopštavaju da se ambulanta za pulmološke hronične ne-kovid pacijente nalazi u prostorijama Grudnog odeljenja, Opšte bolnice Vranje i da će dr Vladan Stoilković ordinirati svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track