KORONA STANJE U LOZNICI: Preminula 2 pacijenta, manje prvih pregleda
Foto: T.Ilić

bilans

KORONA STANJE U LOZNICI: Preminula 2 pacijenta, manje prvih pregleda

Srbija -

LOZNICA - Niz započet od petka je nastavljen pa su tokom jučerašnjeg dana preminula još dva kovid pacijenta u lozničkoj Opštoj bolnici, navodi se u zajedničkom izveštaju ove ustanove i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

Tako je u prethodnih pet dana od posledica zaražavanja koronavirusom zabeleženo osam smrtnih slučajeva, a ukupno 173 od početka borbe sa kovidom u lozničkoj bolnici.

U Trijažnom centru Doma zdravlja u utorak je obavljeno 196 pregleda, trinaest manje nego dan pre, a prvih je 20 odsto od ukupnog broja što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni period. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 156 pacijenata,dvadeset manje nego u ponedeljak, a dijagnostikovane su 24 nove pneumonije.

Iz Trijaže su 32 pacijenta upućena infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno pregledano 70 osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a za njih trinaest je to bio prvi pregled. Trenutno je na kovid odeljenjima na lečenju 127 pacijenata, osam više nego juče, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je pet, a invazivnoj dve osobe.

Prema rečima portparola Opšte bolnice Dragane Mitrović, u ovoj ustanovi je trenutno na kovid pozitivno deset zaposlenih, dva doktora, sedam sestara i jedan pomoćni radnik i svi se nalaze u kućnoj izolaciji.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track