OTROVANI PSI U SOKOBANJI: Džerija su čuvali 20, a Unu nekoliko godina, bili su voljeni i sterilisani (FOTO)
Foto: niški portal

tuga

OTROVANI PSI U SOKOBANJI: Džerija su čuvali 20, a Unu nekoliko godina, bili su voljeni i sterilisani (FOTO)

Srbija -

Dva psa otrovana su danas u Sokobanji, na licu mesta izašli su i pripadnici policije koji su obavili uviđaj. Veterinar je samo mogao da konstatuje smrt nedužnih životinja. - Otrovani su pas Džeri koji je skoro 20 godina tu, Una par godina. Sterilisani, čuvani i voljeni - kaže potresena Suzana ilić iz Sokobanje.

Ona navodi da su otrovani psi imali ljude koji su o njima brinuli, i da je zatečen užasan prizor jer su se psi tresli i išla im je pena na usta, a spasa im nije bilo.

psi, otrovani, Niš
foto: niški portal

Dodaje da je otrov koji je bačen moglo da pipne i nečije dete, i poziva nadležne organe da pronađu i kazne počinioce. Navodi da ovo nije prvi put da neko truje životinje u Sokobanji koja je ekološka opština i najposećenija banja u Srbiji.

psi, otrovani, Niš
foto: niški portal

Saša Blagojević šef higijene i zoo službe u JKP "Napredak" Sokobanja u izjavi za Niskiporta.rs kaže da u Sokobanji postoje N.N. lica koja bacaju otrove, te da su nadlženi organi sa time upoznati i da rade sve što je u njihovoj moći. - Policija je obaveštena i bila je na licu mesta. Mi sa tim nemamo ništa. Mi imamo azil za pse gde se o svim psima brinemo i čuvamo ih sa puno pažnje i ljubavi, i nama su naravno ovakve stvari užasne i nedopustive. Prošao sam sasvim slučajno tu gde se ovo dogodilo i duboko me je potreslo - kaže Blagojević.

(Kurir.rs/Niški portal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja