Drobnjakovići spasli lane Bibija

Drobnjakovići spasli lane Bibija

Srbija -
Mladunče košute počinje da se navikava na travu i kukuruz, ali mu je i dalje kao pravoj bambi bebi mleko najdraže

POŽEGA - Porodica Drobnjaković iz požeškog sela Prijanovići pronašla je i prihvatila povređeno lane - dvomesečnog Bibija, kojeg će kada se oporavi vratiti u prirodno okruženje.

Uz sve domaće životinje oni gaje i Bibija. Pronašli su ga povređenog u šumi, a kada se oporavi, vratiće ga u prirodno okruženje, objavio je RTS.

Bibi je za porodičnu slavu postao najdraža kućna obaveza od kako ga je pre dva meseca Prvoslava Slava Drobnjaković pronašla u kanalu - tek rođenog, sićušnog i povređenog.

"Bilo je teško jedno kilo, kilo i po, moja šaka pozamašna, samo nogice dole vire. Hranili smo ga, muzli svako veče ovce i davala mu mleko da jede, a posle i kravlje. Svako jutro kad je gladan, on digne dreku", priča Prvoslava.

Uz stručnu pomoć ćerke veterinara i njenih kolega, Drobnjakovići su uspeli da spasu napušteno mladunče košute, koje već počinje da se navikava na travu i kukuruz, iako mu je i dalje kao pravoj bambi bebi mleko najdraže.Kad još malo poraste Bibi će se vratiti u svoj svet, a za nekoliko godina dobiće rogove kakve imaju jeleni lopatari, kojima on pripada.

Da su se u ovom selu i pored pruge i magistrale te divlje životinje odomaćile, svedoči i broj odbačenih rogova koje meštani svake godine pronađu po šumama kao i česti susreti sa stadima jelena i košuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track