VUČEVIĆ: Izgradnjom Fruškogorskog koridora Novi Sad i Srbija idu napred, saobraćajnica će promeniti Bačku, Mačvu, Podrinje...
Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada o početku radova velikog infrastrukturnog projekta

VUČEVIĆ: Izgradnjom Fruškogorskog koridora Novi Sad i Srbija idu napred, saobraćajnica će promeniti Bačku, Mačvu, Podrinje...

Srbija -

U društvu predsednika Aleksandra Vučića, dan uoči Vaskrsa počeo mi je na mestu ulaza u budući najduži tunel u Srbiji, gde sam jutros prisustvovao svečanom obeležavanju početka radova na Fruškogorskom koridoru, infrastrukturnom projektu od velikog značaja, koji će potpuno promeniti južnu Bačku, Srem, ali i Mačvu, Jadar i Podrinje-napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom instagram profilu.

- Novi Sad i Srbija idu napred, a ja sam ponosan što sam u timu ljudi koji neumorno rade da ekonomski podignu državu i njene nekad "zaboravljene" gradove na viši nivo. Navodim samo neke podatke kao ilustraciju:

  • ukupna dužina auto-puta će biti 47,7 kilometara
  • Novi Sad će dobiti novi most na Dunavu dužine 1,8 kilometara, koji će spojiti Petrovaradin i Kovilj;
  • kroz Frušku Goru ćemo probiti tunel od 3,5 kilometara.

Saobraćajnica bi pored povezivanja Novog Sada, Iriga i Rume, do 2024. trebalo da dobije nastavak u vidu brze saobraćajnice Šabac - Loznica. Naš divni Novi Sad postao je grad sa najbrže rastućim investicijama, ali i infrastrukturnim projektima. Ovakvi, istorijski bitni projekti menjaju naše živote i živote naših potomaka - južna Bačka i Srem neće više biti isti.- napisao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track