DOBRE VESTI: Ukinuta vanredna situacija u Svilajncu
Foto: Ana Paunković

Krizni štab

DOBRE VESTI: Ukinuta vanredna situacija u Svilajncu

Srbija -

Krizni štab za vanredne sitauacije Svilajnaca, ukinuo je vanrednu situaciju na teritoriji opštine zato što se epidemiološka situacija izazvana virusom korone poboljšala, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Predsednik opštine i Kriznog štaba Predrag Milanović, izjavio je da je u Svilajncu "svakog dana sve veći broj izlečenih nego novoobelelih" i da je sada u opštini "manje od 100 ljudi koji nose virus", stoji u saopštenju.

"Ovi podaci su ohrabrujući, ali ono što nije dobro je da trenutno imamo 20 pacijenata na bolničkom lečenju i da se i dalje dešavaju smrtni slučajevi. To nam govori da je rešenje problema u vakcinaciji. Virus ne možemo pobediti bez kolektivnog imuniteta koji se postiže jedino vakcinacijom", rekao je Milanović i pozvao građane da se vakcinišu.

Krizni štab je doneo odluku o ublažavanju nekih mera, među kojima i ponovno otvaranje "buvlje pijace".

"Buvlja pijaca" se otvara od subote i to je značajno za sve one koji tamo zarađuju ili imaju potrebu da nešto kupe, objasnio je Milanović i istakao da su "zakupci tezgi i kupci dužni da se pridržavaju uputstava i da prmenjuju mere zaštite od virusa korone".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track