DA NAS BUDE VIŠE: Bebama rođenim u Vranju poklon paketi za dobrodošlicu
Foto: T.S.

DA NAS BUDE VIŠE: Bebama rođenim u Vranju poklon paketi za dobrodošlicu

Srbija -

Paket za novorođenu bebu Crveni krst Srbije i ove godine realizuje akciju "Paket za novorođenu bebu" sa motom "da nas bude više", sa željom da se priključi borbi protiv "bele kuge" i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici.

Akcija se tradicionalno sprovodi na teritoriji cele Srbije, uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji, uz direktnu podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Koncipirana je tako da sve bebe rođene u nedelji Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i njihove mame , budu obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice, koji bi sadržao pre svega Radosnicu Crvenog krsta, a prema mogućnostima biće obogaćivan sa artiklima poput bebi kozmetike i osnovne bebi opreme, saopštavaju iz ove organizacije.

Vranjskom Porodilištu na odeljenju Ginekologije, opredeljeno je 45 poklon- paketa za mame i bebe rođene u nedelji Crvenog krsta, što samo ukazuje na značaj Zdravstvenog centra Vranje kao regionalnog centra i Porodilišta gde se zaista rađa mnogo beba , iz Pčinjskog okruga i Kosovskog-Pomoravlja.

"Crveni krst na teritoriji cele Republike Srbije ovim povodom svake godine inicira akcije solidarnosti kojim se pozivaju pojedinci i grupe da uzmu učešće u akciji i daju doprinos obezbeđivanjem donacija za ovu namenu, te će u zavisnosti od odziva, zavisiti i sam sadržaj paketa. Kada je način realizacije u pitanju, epidemiološka situacija ove godine ne dozvoljava realizaciju na način kako je to bila praksa prethodnih godina, da se porodiljama i novorođenim bebama poklon paketi predaju u samom porodilištu. Crveni krst Srbije u nastojanju da se akcija svakako sprovede uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima, ovogodišnju realizaciju koncipirao je na sledeći način.

Porodilje koje su na svet donele bebe u periodu 8.-15. maja, bile bi informisane o akciji u samom porodilištu i pozivane da se po izlasku u određenom roku koji neće biti kraći od jednog meseca jave svom lokalnom Crvenom krstu i na bezbedan način preuzmu simboličan poklon dobrodošlice. S tim u vezi Crveni krst Srbije bi izradio Pozivnicu za roditelje novoorođenih beba u Nedelji Crvenog krsta, sa svim relevantnim informacijama i uputstvima", objašnjavaju iz Crvenog krsta Srbije.

Dopis Crvenog krsta Srbije dostavljen je Zdravstvenom centru Vranje načelnici Službe za ginekologiju sa akušerstvom dr Gordani Đorđević.

Načelnica dr Đorđević, zahvalila se Crvenom krstu Srbije na održavanju tradicije u realizaciji akcije "Paket za novorođenu bebu".

Vranje, zavod za javno zdravlje
foto: T.S.

"Akcija će biti realizovana uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji. U odnosu na isti period prošle godine imamo blagi porast novorođenih beba" ,napominje načelnica Ginekologije dr Gordana Đorđević.

"U realizaciji akcije "Paket za novorođenu bebu", gde Vaše porodilište vidimo kao ključnog partnera u cilju najsvrsishodnije i uspešne realizacije, odnosi se na distribuciju pozivnica svim porodiljama u nedelji Crvenog krsta u samim porodilištima, jer se praktično samo na taj način obezbeđuje mogućnost dosezanja do ciljne grupe u celosti.

Crveni krst Srbije bi Vašem porodilištu pre same Nedelje Crvenog krsta od 8-15. maja dostavio kovertirane pozivnice u procenjenom broju porođaja za tu nedelju, koje bi uz vašu pomoć bile dodeljene porodiljama na način koji je najpodesniji i najmanje ometa vaš redovan rad i organizacioni sistem.

Na kraju, ali ne najmanje važno želimo da iskoristimo priliku ovog obraćanja da se zahvalimo Vašoj instituciji i svim profesionalnim i humanim ljudima koji je čine, na podršci u realizaciji ove akcije tokom svih prethodnih godina", ističu u saopštenju iz Crvenog krsta Srbije.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track