KRENITE SUTRA RANIJE, BIĆE GUŽVE: Poslednji je dan raspusta i kraj odmora posle praznika, moguć pojačan saobraćaj
Foto: RINA

vozite pažljivo

KRENITE SUTRA RANIJE, BIĆE GUŽVE: Poslednji je dan raspusta i kraj odmora posle praznika, moguć pojačan saobraćaj

Srbija -

Poslednji dani raspusta za osnovce kao i prvi vikend posle prvomajskih i vaskršnjih praznika može uticati da se broj vozila na autoputevima i pojedinim magistralnim pravcima povremeno povećava, saopštio je AMS S.

Na mestima gde je saobraćaj usporen, zbog radova, može doći do kraćih zastoja.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične Policije, u 7:15 časova, kamioni na Batrovcima, na izlazu čekaju 90 minuta.

Nema zadržavanja na naplatnim rampama

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema informacijama Uprave granične policije, u 13 sati, na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 90 minuta, dok su na graničnim prelazima Kotroman i Gostun, zadržavanja na ulazu za teretna motorna vozila je 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja, dodaje se u saopštenju.

Na auto-putu E-75, kod petlje Sirig, u smeru Novi Sad-Subotica - do 22. maja, radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije. Saobraćaj će biti preusmeren na kolovoznu traku smera Subotica-Novi Sad, gde će se odvijati dvosmerno. Saobraćaj na uključenju i isključenju sa auto-puta na petlju i sa petlje Sirig, odvijaće se neometano uz dodatni oprez.

Na Obrenovačkom putu, leva traka, u smeru ka Obrenovcu, od 7. do 10. maja, od 7 do 19h, radovi na sanaciji klizišta "Duboko", uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, kod petlje "Trupale", od 10. 20. maja, radovi na rehabilitaciji kolovoza. Predviđeno je zatvaranje kraka petlje „Trupale“ koji povezuje auto-put E-80 i auto-put E-75, iz smera Pirota ka Vranju.

Alternativni putni pravac je u smeru ka Beogradu, do petlje "Aleksinački Rudnici" i dalje do petlje "Aleksinac", gde se ponovo vraća na auto-put E-75 i nastavlja kretanje u smeru ka Vranju.

Na putu Svračkovci-Gornji Milanovac, u Gornjem Milanovcu u blizini "Norveške kuće", od 10. do 26. maja, od 8 do 17h, radovi na izradi gabiona. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, povremeno uključujući i mahače.

Na auto-putu E-75, deonica Lasta-Ikarbus-Bubanj Potok, 9. maja od 7 do 15h, izvodiće se radovi na čišćenju saobraćajnih traka, na deonici Lasta-Bubanj Potok, u oba smera, u preticajnoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci.

Na Ibarskoj magistrali, na deonici Stepojevac-Lazarevac, leva traka, u smeru Beograd-Čačak, od 10. do 19. maja, od 7 do 17h, radovi na kolovoznoj konstrukciji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track