Nišvil i u Vranju

Nišvil i u Vranju

Srbija -
U Vranju će sutra nastupiti "Jazzbooka" iz Srbije - najmlađi džez sastav koji će večeras otvoriti "Nišvil", zatim "Old gold band" iz Bugarske, "Lollo Meier quintet" iz Holandije i grupa "Osibisa" koju čine muzičari iz Gane, sa Kariba i iz Londona, kaže direktor "Nišvila" Ivan Blagojević

VRANJE - Deo karavana niškog džez festivala "Nišvil 20012" nastupiće sutra u Vranju, na platou ispred Doma kulture, potvrdili su organizatori.

"U Vranju će sutra nastupiti "Jazzbooka" iz Srbije - najmlađi džez sastav koji će večeras otvoriti "Nišvil", zatim "Old gold band" iz Bugarske, "Lollo Meier quintet" iz Holandije i grupa "Osibisa" koju čine muzičari iz Gane, sa Kariba i iz Londona", kaže direktor "Nišvila" Ivan Blagojević.

On je izrazio zadovoljstvo što su političke i kulturne strukture u Vranju imale sluha da taj grad, osobenog muzičkog zvuka, od ove godine, zajedno sa Leskovcem, Pirotom, uključe u projekat "Nišvil".

"Hoćemo od ove godine, odavde, sa juga Srbije, Evropi da saljemo jednu novu poruku, da pokažemo kako umemo da od džeza pravimo spektakl, što i jeste cilj festivala", nastavio je Blagojević.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić, ideju Nišlija prihvatio je oberučke, obećavši organizatorima finansijsku i svaku drugu podršku.

"Ovo je izuzetno dobra i za nas jako korisna inicijativa. Zato, računajte i ove i narednih godina na našu podršku, jer sam siguran da će ljubitelji džeza u Vranju umeti sutra da uživaju", rekao je gradonačelnik Antić.

Ulaz na sutrašnje džez veče u Vranju je slobodan pa organizatori, grad Vranje i regionalna RTV Vranje, na centralnom gradskom trgu očekuju oko 5.000 posetilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track