KOVID BILANS U LOZNICI: 39 novozaraženih, na bolničkom lečenju njih 80
Foto: Kurir/T.I.

kovid 19

KOVID BILANS U LOZNICI: 39 novozaraženih, na bolničkom lečenju njih 80

Srbija -

LOZNICA - Posle vikenda kada su preminula tri kovid pacijenta tokom jučerašnjeg dana su od posledica zaražavanja koronavirusom izgubljena još dva života. Od početka pandemije u lozničkoj Opštoj bolnici do sada zabeleženo je 209 smrtnih slučajeva kovid pacijenata.

U zajedničkom izveštaju Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ navodi se da su juče u Trijažnom centru pregledana 123 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama.

U Mačvanskom okrugu broj obolelih u stalnom padu

Korona brojke u Mačvanskom okrugu ukazuju da zagrljaj virusa postepeno popušta, a ohrabruje podatak da je iz dana u dan sve manje obolelih od kovida. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu tokom jučerašnjeg (10.5) dana u okrugu je potvrđeno 69 uzoraka pozitivnih na kovid -19. Šabac ih ima najviše, trideset, ali na sreću nije više tako ubedljiv, slede ga Loznica i Bogatić sa po četrnaest, Vladimirci imaju četiri pozitivna, Mali Zvornik tri, Ljubovija dva, a po jednog Koceljeva i Krupanj. U okrugu trenutno 1.098 osoba boluje od korone, 63 manje nego dan pre. Šabac još uvek ima više od polovine obolelih (571), a iza njega su Loznica (228) i Bogatić (116) dok ostali imaju manje od po 55 bolesnih. Vladimirci 54, Ljubovija 47, Mali Zvornik 37, Koceljeva 26 i Krupanj devetnaest.

Njih 39 javilo se doktoru prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali zakazane kontrolne preglede. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 149 pacijenata i dijagnostikovano je šest novih pneumonija.

Iz Trijaže je 27 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 65 pregleda osoba sa simptomima sličnim kovid infekciji, od čega je bilo devetnaest prvih pregleda.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice danas je 80 pacijenata, pet manje nego u ponedeljak, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri osobe, a jedna na invazivnoj. Od početka imunizacije na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada je 22.312 građana primilo prvu, a 16.294 drugu dozu jedne od dostupnih vakcina protiv kovida -19.

U Loznici je nastavljena kontrola poštovanja mera Kriznog štaba i tokom vikenda su kontrolisana 63 objekta, a zbog prekoračenja radnog vremena naloženo je pražnjenje dva lokala u samom gradu. Prema saopštenju načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca, od 7. do 10. maja kontrolisano je u okrugu 1.112 objekata, a u 37 slučajeva utvrđene su nepravilnosti. Prema onima koji nisu poštovali protivepidemijske mere izrečene su zakonom propisane mere pa je tako donet jedan prekršajni nalog od 300.000 dinara kao i po jedan od 150.000 i 50.000 dinara.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track