Niška filharmonija ipak nastupa u Rimu
Foto: Rts

Niška filharmonija ipak nastupa u Rimu

Srbija -
Posle prošlonedeljne neuspešne donatorske večere, na kojoj je trebalo da se sakupi novac za odlazak niške Omladinske filharmonije na festival u Rim, grad će, ipak, do petka uplatiti pola miliona dinara, kako bi muzičari otišli na prestižni festival

NIŠ - Članove niške Omladinske filharmonije pred probu zateklo je prijatno iznenađenje. Grad će do petka uplatiti pola miliona dinara kako bi otišli na festival u Rim.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rešenje pronašao tako što će neophodna novčana sredstva grad uplatiti od sume predviđene za novogodišnji koncert, koji niška filharmonija tradicionalno organizuje uoči praznika.

"Pokušaćemo da predvidimo ovakve stavke u budžetu, ali kao što sam rekao i gospodinu Andriću, puno je zahteva, dobrih i kvalitetnih programa, i evo sada smo našli način da pomognemo ovom orkestru da ode u Rim", kaže Perišić za RTS.

Niška Omladinska filharmonija postoji nepune dve godine, a čini je 50 mladih umetnika iz različitih krajeva Srbije. Neki od njih zbog probe prelaze u jednom pravcu i tri stotine kilometara. Put u Rim za mnoge će biti novo iskustvo.

Članovi filharmonije kažu da su tu kao ekipa da se dobro druže i da lepo predstave grad i našu zemlju gde god da odu. Oni su dodali da im je drago što su im dozvolili da pokažu koliko vredno rade i koliko se trude.

Dan uoči polaska za Italiju, 23. avgusta, članovi Omladinske filharmonije, održaće generalnu probu na otvorenom, u Parku Svetog Save u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track