HOTELI I VILE ZA 1,8 MILIONA EVRA: Mataruška i Bogutovačka banja dobile novog vlasnika (FOTO)
Foto: J.S.

privatizacija

HOTELI I VILE ZA 1,8 MILIONA EVRA: Mataruška i Bogutovačka banja dobile novog vlasnika (FOTO)

Srbija -

Novi vlasnik Mataruške i Bogutovačke banje kod Кraljeva je Fabrika metalne opreme "Ekonom" iz Ušća.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je saopštila da je "Ekonom" kupio imovinu Privrednog društva "Mataruška i Bogutovačka Banja" u stečaju po početnoj ceni od 216,5 miliona dinara što je oko 1,8 miliona evra.

"Ekonom" iz Ušća postao je tako vlasnik više turističkih i ugostiteljskih objekata u te dve banje, a najvrednija imovina su hoteli "Termal" u Mataruškoj i "Mineral" u Bogutovačkoj Banji i banjska lečilišta. Uz nekoliko vila i objekte lečilišta u Mataruškoj i Bogutovačkoj Banji novi vlasnik dobio je i pravo korišćenja lekovitih voda i parkova površine od oko 12 hektara.

1 / 4 Foto: J.S.

Mataruška banja kod Кraljeva poznata je jer njena lekovita voda blagotvorno deluje na lečenje steriliteta i raznih reumatskih bolesti dok Bogutovačku banju nazivaju "banjom za živce" pošto se se lekovitost njene vode posebno pokazala kao lek za takva oboljenja.

Preduzeće "Ekonom" d.o.o. Ušće posluje uspešno više od 40 godina i godinama zauzima lidersko mesto po proizvodnji metalne opreme, a 90 odsto svoje proizvodnje plasira na inostrano tržište.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track