MINISTARKA MATIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU PARKA U VRANJU: Čuvajte ono što imate
Foto: T. S.

sreća za najmlađe

MINISTARKA MATIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU PARKA U VRANJU: Čuvajte ono što imate

Srbija -

Svečanom otvaranju Gradskog parka u subotu u Vranju, prisustvovala je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

Otvaranje parka upriličeno je simboličnim prolaskom kroz lentu mališana PU ,,Naše dete”. Ministarka Matić čestitala je Vranjancima otvaranje parka i istakla važnost njegovog očuvanja.

"Resorno ministarstvo u poslednjih pet godina izdvojilo je oko 60 miliona dinara za različite projekte, a rekonstrukcija parka u Vranju je jedan je od značajnijih. Vaš kraj ima ogromni potencijal za razvoj turizma. Čuvajte ovo što imate, ali i razvijajte i unapređujte mogućnosti vašeg kraja, a resorno ministarstvo uvek će podržati dobre ideje”, rekla je ministarka.

Gradonačelnik Vranja izrazio je zadovoljstvo zbog završetka ovog veoma važnog projekta za grad Vranje.

Vranje, park, rekonstrukcija
foto: T. S.

"Na radost svih nas, zajedno svedočimo početku nove epohe Gradskog parka. Nije bilo lako projektno uskladiti višefazno renoviranje parka. Da spojimo tradicionalno i moderno. Da sačuvamo dušu našeg parka iz davnih vremena, ali i da prostor oplemenimo novim sadržajima. Da otrgnemo od zaborava sećanja stara više od jednog veka. Prilikom rekonstrukcije, rukovodili smo se namerom da novo lice Gradskog parka prilagodimo potrebama onih kojima je zapravo i namenjen, a to su naši sugrađani. Za najmlađe, tu je obnovljeno igralište sa novim mobilijarom, za nešto starije šahovski kutak. Obnovljena je i letnja scena, instalirana LED rasveta, a novi izgled dobio je i centralni plato ispred spomenika Borisavu Stankoviću gde se i sada nalazimo. Park je dobio i Muzički paviljon, ali i ovu prelepu fontanu koja će, verujem, biti novo mesto okupljanja Vranjanaca. Ceo plato biće i adekvatan prostor za organizaciju kulturnih i muzičkih događaja”, rekao je Milenković.

Gradonačelnik se zahvalio Vranjancima na razumevanju i strpljenju, izvođačima radova i nadležnom ministarstvu na finansijskoj podršci i nesebičnoj pomoći u realizaciji projekta. ,,Dragi Vranjanci, parkovi su ogledalo jednog grada. Tako je svuda u svetu. Hajde da svi zajedno povedemo više računa o prirodi koja nas okružuje. Hajde da svi zajedno čuvamo naš park kako bi, ovako lep i umiven, bio dobar i našim naraštajima”, zaključio je gradonačelnik.

Uoči otvaranja parka, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima priredili su prijem za ministarku Tatjanu Matić na kome je bilo reči o budućim razvojnim projektima u oblasti turizma na teritoriji grada Vranja.

Svečanost je upriličena kulturno umetničkim programom u kome su nastupila deca PU ,,Naše dete” i hor muzičke škole ,,Stevan Mokranjac”.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track