Najnovije vesti

OPŠTA BOLNICA U LOZNICI: Hospitalizovano 57 pacijenata, 5 preminulo od posledica korona virusa
Foto: Kurir/T.I.

epidemiološka situacija

OPŠTA BOLNICA U LOZNICI: Hospitalizovano 57 pacijenata, 5 preminulo od posledica korona virusa

Srbija

Na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice u poslednja tri dana preminulo je još pet kovid pacijenata navedeno je u današnjem zajedničkom izveštaju ove ustanove i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

U prethodnih deset dana, od 7. maja do sada, preminulo je ukupno trinaest kovid pacijenata, a od početka pandemije od posledica zaražavanja koronavirusom izgubljeno je 217 života.

Za tri minula dana u Trijažnom centru Doma zdravlja pregledano je 239 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 122 manje nego prethodnog vikenda.

Od toga se njih 63 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili na kontrolnim pregledima. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 140 pacijenata, jedanaest manje nego vikend pre, a dijagnostikovano je 18 novih pneumonija.

Iz Trijaže je 51 osoba upućena infektologu, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 108 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, od kojih je 35 prvi put došlo kod lekara.

Trenutno se na kovid odeljenjima na bolničkom lečenju nalazi 57 pacijenata, četrnaest manje nego u petak, od kojih su četiri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track