EPIDEMILOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Registrovan samo 1 pozitivan pacijent
Foto: Zorana Jevtić

dobri besti

EPIDEMILOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Registrovan samo 1 pozitivan pacijent

Srbija -

Epidemija korone virusa u Rasinskom okrugu ušla je u samu završnicu. Drastično je smanjen broj prvih pregleda, kao broj novih pacijenata i to devetu nedelju za redom. Posebno treba istaći činjenicu da je epidemija uspešno zaustavljena u osnovnim i srednjim školama.

Prema poslednjoj informaciji Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca registrovan je samo jedan jedini novi slučaj oboljevanja od virusa Kovid 19. Novi kovid bolesnik je iz Kruševca, a u opštinama Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Trstenik i Ćićevac nema novih zaraza.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu na lečenju je 13 pacijenata, što je u odnosu na prethodni dan za četiri manje, a broj kovid pacijenata se smanjuje i u Kovid bolnici u Parunovcu. Od 50.628 uzoraka pod medicinskim nadzorom je do sada bilo 45.706, pozitivnih slučajeva 21.148, a izlečeno je 19.932 lica.

Masovna imunizacija stanovništva u Rasinskom okrugu odvija se neprestano u Hali sportova u Kruševcu, u opštinskim domovima zdravlja i u seoskim ambulantama, a građani i građanke imaju izbor od svih vrsta vakcina. Do sada su pelcovane 64.473 osobe, od kojih sa dve doze 50.631, u Kruševcu je vakcinisana 37.831 osoba, a revakcinisano 30.440 lica. Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja