OD NJIH SE UČI: Dečak i 2 devojčice sami čiste đubre oko zgrade (FOTO)
Foto: čitalac Kurira/Darko Žarić

BRAVO DECO

OD NJIH SE UČI: Dečak i 2 devojčice sami čiste đubre oko zgrade (FOTO)

Srbija -

Pažnju mnogih tokom dana u najurbanijem prokupačkom naselju Sokićev bulevar privukle su dve devojčice i dečak, koji su skupljali smeće oko zgrade u kojoj žive. Oni nisu stali na tome, već su na ulazna vrata ostavili obaveštenje, kojim mole komšije da ne bacaju đubre oko zgrade!

"Ima nade za Prokuplje. Na ulazu u moju zgradu zatekao sam zalepljen papir na kojem piše: 'Zabranjeno bacati smeće iza zgrade'. Ostavile su ga dve devojčice, po slobodnoj proceni rekao bih da imaju sedam godina. Rekle su mi da su samoinicijativno očistile prostor i da im je pomogao drug", kaže Darko Žarić koji živi u ovom naselju i koji je oduševljen inicijativom mališana.

deca, Prokuplje
foto: čitalac Kurira/Darko Žarić

On dodaje da je pred njihovim činom ostao nem i od divljenja nije znao šta da im kaže.

"Samos am rekao: 'Svaka čast!' i evo čitav dan razmišljam o tome. Mi stariji treba da se stidimo", dodaje naš sagovornik.

Ovaj deo grada je najnaseljeniji, pa se često dešava da veće količine smeća mogu da se pronađu između zgrada i na ulici. Iako je mnogo puta do sada čišćeno, bukvalno svakodnevno se prave nove gomile. Neretko stanovnici kroz prozore bacaju smeće, a ovi mališani su rešili da im pokažu da to ne treba da rade. Oni žele čistu okolinu i prostor koji svi koriste.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track