KORONA POPUŠTA U LOZNICI: 56 pacijenata na bolničkom lečenju, 1 na respiratoru
Foto: Kurir/T.I.

4 pacijenta na neinvazivnoj respiratornoj podršci

KORONA POPUŠTA U LOZNICI: 56 pacijenata na bolničkom lečenju, 1 na respiratoru

Srbija -

Prema zajedničkom izveštaju Opšte bolnice u Loznici i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju ostao je nepromenjen, ima ih 56, ali je tokom jučerašnjeg dana jedna osoba preminula tako da je od početka pandemije zabeleženo ukupno 219 smrtnih slučajeva.

Trenutno su četiri pacijenta na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a jedan na respiratoru. Smanjenje broja pacijenata u kovid odeljenjima bolnice daje nadu da će, ukoliko se taj trend nastavi, uskoro Interno odeljenje i neurologija vratiti redovnom režimu rada, a da će svi koji se leče od koronavirusa biti smešteni na grudnom kao što je to bilo sredinom prošloga leta.

Bolnica još radi samo hitne i onkološke slučajeve, a ukoliko bude bolja epidemijska situacija očekuju da od juna nastave redovan rad. Nadu daju podaci iz Trijažnog centra Doma zdravlja gde još uvek ima više od sto pregleda dnevno, u sredu ih je bilo 106, deset manje nego dan pre, ali je sve manje onih koji dolaze prvi put zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju.

Takvih je juče bilo dvadeset troje, a infektologu je upućeno dvadeset osoba. U ambulanti Infektivnog odeljenja bilo je 47 pacijenata, od toga se sedamnaest javilo prvi put, dok je Služba za radiološku dijagnostiku primila 72 osobe i dijagnostikovala šest novih upala pluća.

Imunizacija bez zakazivanja, vakcinama "Fajzer" i kineskom "Sinofarm", za naše i strane državljane sa stalnim boravištem u Srbiji danas je moguća na vakcinalnim punktovima u Domu zdravlja u Loznici i u Lešnici, od 8 do 19 časova, kao i ambulanti u Banji Koviljači, od 8 do 14 časova, saopšteno je iz lokalne samouprave.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track