OHRABRUJUĆE VESTI IZ VRANJA: Broj prvih pregleda u kovid ambulanti već nekoliko dana ispod 40 (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

VAKCINACIJA U PUNOM JEKU

OHRABRUJUĆE VESTI IZ VRANJA: Broj prvih pregleda u kovid ambulanti već nekoliko dana ispod 40 (FOTO)

Srbija -

Ohrabrujuće vesti stižu iz Vranja. Broj prvih pregleda u kovid ambulanti već nekoliko dana je ispod 40.

U organizaciji Službe za kućno lečenje ZC Vranje omogućena je vakcinacija za građane koji se otežano kreću, telefonskim pozivom.

U Sportskoj hali u Vranju danas je revakcinisano oko 270 građana Republike Severne Makedonije.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir/T.S.

"Ukupan broj datih vakcina iznosi 41.266. Broj vakcinisanih građana Republike Srbije prvom dozom je 22.114, broj vakcinisanih građana Republike Srbije sa dve doze 18.203 i u Sportskoj hali je u toku revakcinacija oko 270 građana Republike Severne Makedonije uglavnom Fajzerovom vakcinom, sem u slučaju nekolicine Makedonaca koji su zbog kontraindikacija primili kinesku vakcinu Sinofarm", istakla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Ona je pohvalila odziv građana za vakcinaciju obilazeći danas glavni vakcinalni punkt u Sportskoj hali u Vranju.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir/T.S.

"Počeli smo masovnu imunizaciju stanovništva 20. januara najpre na vakcinalnim punktovima u gradu, a potom i u seoskim sredinama, kao i u organizaciji Službe za kućno lečenje gde smo omogućili vakcinaciju u kućama za sve naše građane koji se otežano kreću i uspešno uz telefonski poziv zainteresovanih, vakcinisali 368 građana prvom i drugom dozom, 450 građana samo prvom dozom. Ukupno je dato 818 doza vakcina".

Dr Antić dodaje da od početka vakcinacije nema problema sa organizacijom zdravstvenih radnika koji rade na vakcinaciji i da se vakcinacija realizuje profesionalno, humano i uz veliku ljubaznost.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir/T.S.

"To se najviše istaklo i u slučaju vakcinacije i revakcinacije građana Republike Severne Makedonije i otuda i velika zahvalnost kod njih kao odgovor na humanost i solidarnost koju je pokazao predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, i mi svi zajedno sa njim radeći prema jasnim instrukcijama Ministarstva zdravlja".

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir/T.S.

Broj pacijenata prvih pregleda u Kovid ambulanti, više dana unazad je do 40 pregleda dnevno gde su evidentirani i kontrolni pregledi, broj pacijenata sa prvim pregledom u kovid bolnici je takođe smanjen na 31, broj bronhopneumonija je samo četiri, dok je broj pozitivnih antigenskih testova na korona virus samo dva i samo dva PCR testa su takođe pozitivna.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir/T.S.

"Svi ovi podaci nametnuli su povlačenje lekara iz kovid sistema i reorganizaciju rada u njemu tako da su sada u kovid ambulanti za razliku od perioda kada smo imali pojačano zaražavanje i kada je angažovano pet ekipa smanjili angažovanost zdravstvenih radnika na dva tima".

Na kraju, dr Antić je rekla:

"Koristim priliku da se javno zahvalim svim zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju koje je angažovano na radu u kovid sistemu na profesionalnosti i posvećenosti koju su iskazali tokom ovog teškog perioda i isto tako mogu da kažem da je trenutak važan i isto tako je važno da se lekari na specijalizaciji koji su angažovani u kovidu vrate da završavaju svoje specijalizacije jer je i taj aspekt ulaganja u zdravstvo i stručno usavršavanje naših lekara značajan za opstanak pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga bitan za našu zdravstvenu ustanovu koja se nalazi na najisturenijoj južnoj geografskoj tački naše zemlje".

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track