OPREMA ZA BUDUĆE VOZAĆE MOTORNIH VOZILA: Grad Kruševac donirao kamion Prvoj tehničkoj školi
Foto: Gradska uprava KŠ

novine

OPREMA ZA BUDUĆE VOZAĆE MOTORNIH VOZILA: Grad Kruševac donirao kamion Prvoj tehničkoj školi

Srbija -

Prva tehnička škola iz Kruševca dobila je vrednu donaciju. Novi kamion marke DAF LF 230 FA kapaciteta 12 tona, za koji je finansijska sredstva izdvojio grad Kruševac.

Ova srednjoškolska obrazovna ustanova već 30 godina školuje učenike za zanimanje - vozač motornih vozila i do sada nije imala sopstveni kamion za izvođenje nastave, već je vozilo uzimala u zakup.

Kruševac
foto: Gradska uprava KŠ

Vrednost novog teretnog motornog vozila je 8.274.000 dinara, a poseduje najsavremeniju opremu i ispunjava sve propisane standarde za obuku profesionalnih vozača.

Prilikom uručivanja donacije, gradonačelnik Jasmina Palurović je izjavila da je vozač motornih vozila deficitarno zanimanje u Srbiji. Ulaganje u opremu i edukaciju, a time i bolje obrazovanje, predstavlja i motivaciju za izbor ove profesije i ostanak u rodnoj zemlji i gradu.

Grad Kruševac ovim potezom postiže dva cilja: povećanje nivoa bezbednosti u saobraćaju i perspektivno – unapređenje privrednog razvoja. Direktor Prve tehničke škole Bratislav Pešić, zahvalio se na donaciji Gradonačelnici i Savetu za bezbednost saobraćaja, istakavši da se ulaganjem u opremu znatno podiže i kvalitet obrazovanja.

Kruševac
foto: Gradska uprava KŠ

Ova srednja škola upisuje tri odeljenja, od kojih je jedno – edukacija za vozače motornih vozila, C kategorije.

Inače, do sada je Grad Kruševac obezbedio tri putnička vozila za potrebe obuke đaka u Prvoj tehničkoj školi.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track