MASOVNA IMUNIZACIJA: U Vranju pojačana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina
Foto: Kurir/T.S.

u Sporstkoj hali

MASOVNA IMUNIZACIJA: U Vranju pojačana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina

Srbija -

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić kaže da se istim intenzitetom nastavlja sa masovnom imunizacijom stanovništva bez zakazivanja, na glavnom vakcinalnom punktu u Sporstkoj hali Vranje i u seoskim sredinama.

Ona je istakla da se kreće i sa pojačanom kampanjom za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina u skladu sa aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja.

Danas je organizovana revakcinacija za meštane Krive Feje u njihovoj zdravstvenoj stanici.

"Prema preseku za 21. maj. 2021. godine ukupan broj datih doza vakcina je 41.763, broj vakcinisanih građana Republike Srbije prvom dozom je 22.278, broj vakcinisanih građana prvom i drugom dozom je 18.536, dok je 949 građana Republike Severne Makedonije primilo prvu dozu a potpuno ih je imunizovano (vakcinacija prvom i drugom dozom) 615.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir/T.S.

U periodu od 23.03.2020. godine do 20.05.2021. godine, prema izveštaju o radu Kovid ambulante i Kovid bolnice, ukupan broj pregleda iznosi 91.378, broj hospitalizovanih pacijenata je 3759, ukupan broj testiranja (Kovid ambulanta i Kovid Bolnica: PCR, antigenskih i seroloških testova) je 37.506, urađeno je 41. 956 laboratorijskih analiza i rendgen, radiografija pluća i srca 38017." - presek je podataka iz Kovid sistema koji možemo sa ponosom da prezentujemo rekla je u izjavi za sajt Zdravstvenog centra Vranje, direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić i dodala:

"Istim intenzitetom nastavljamo sa masovnom imunizacijom stanovništva bez zakazivanja i najave putem portala eUprave, na glavnom vakcinalnom punktu u Sporstkoj hali Vranje i u seoskim sredinama. Danas je organizovana revakcinacija za meštane Krive Feje u njihovoj zdravstvenoj stanici. Takođe krećemo sa pojačanom kampanjom za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina u skladu sa aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja." istakla je dr Ljiljana Antić.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja