BOLJA KORONA SLIKA U LOZNICI: U bolnici manje od 40 kovid pacijenata
Foto: T.Ilić

jedan na respiratoru

BOLJA KORONA SLIKA U LOZNICI: U bolnici manje od 40 kovid pacijenata

Srbija -

Na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici trenutno nalazi 38 kovid pacijenata, devet manje nego u petak, a 33 manje nego pre samo deset dana.

Jedan pacijent je na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a jedan na respiratoru, navodi se u današnjem zajedničkom izveštaju bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

Nažalost, i minulog vikenda su preminula dva kovid pacijenta tako da su od početka pandemije do sada zbog posledica zaražavanja koronavirusom ukupno zabeležena 223 smrtna slučaja. Tokom vikenda su u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledane 202 osobe, 37 manje nego prethodnog, od kojih je za 61 to bio prvi pregled zbog simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju. Infektologu su upućene 42 osobe, a u ambulanti Infektivnog odeljenja primljeno je 98 pacijenata od kojih je sedamnaest došlo prvi put zbog sumnje na kovid. Na 111 rendgenskih snimaka pluća, koliko je uradila Služba za radiološku dijagnostiku, otkriveno je sedam pneumonija.

Zbog dezinfekcije vakcinalnih punktova juče nije bilo vakcinisanja koje je nastavljeno danas. Imunizacija bez zakazivanja vakcinama ‘’Fajzer’’ i kineskom ‘’Sinofarm’’, za srpske i strane državljane sa stalnim boravištem u Srbiji, traje u Domu zdravlja u Loznici i u Lešnici od 8 do 19 časova, a u ambulantama u Banji Koviljači i Dragincu od 8 do 14 časova, saopšteno je iz gradske uprave.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track