05:02

SVE VEĆA POTRAŽNJA ZA SRPSKOM BANJOM: I domaći i strani stručnjaci potvrdili da je NAJBOLJA za plućne bolesti

KURIR TELEVIZIJA

SVE VEĆA POTRAŽNJA ZA SRPSKOM BANJOM: Domaći i strani stručnjaci potvrdili da je NAJBOLJA za plućne bolesti

Srbija -

Prošla godina je domaćim turistima koji su radije išli na more otkrila da i naša zemlja može biti vrlo primamljiva. Velika prirodna bogatstva tek čekaju da budu otkrivena. Upravo zbog toga Turistička organizacija Srbije ove godine pokrenula je kampanju pod sloganom ,,Biramo Srbiju". Kampanja je počela u Sokobanji.

"Biramo Sokobanju" je nešto što svake godine sve više i više turista uradi.

- Sokobanje je u potpunosti destinacija za aktivan odmor. U zavisnostgi od toga šta preferirate možete otići i do Bovanskog jezera da vozite kanue ili da se popnete na Rtanj, a takođe da obiđete i vodopad Ripaljku. Ono što Sokobanju stavlja na visoku poziciju kao turističku destinaciju je činjenica da turisti mogu ovde provesti od sedam do deset dana, a da svakodnevno upražnjavaju neku drugu aktivnost - kaže Marija Labović iz Turističke organizacije Srbije.

Iz Turističke organizacije Srbije naglašavaju da ovde ima za svakog po nešto, a posebno je poznata po tome što pomaže kod respiratornih problema.

- Svi smo svedoci da su se pojavile različite alergije kod dece, a ono što je potvrđeno na razne načine od strane naših i svetskih stručnjaka je da je vazduh u Sokobanji najdelotvorniji za disajne puteve - kaže dr Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Mnogi se slažu da ako se ove godine odlučite za Sokobanju, sigurno nećete pogrešiti.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:14

LJILJAN ĐAKOVIĆ O KRONOVOJ BOLESTI: Sve više dece oboljeva od ove bolesti - OVO su simptomi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track