VELIKI USPEH FILIPA ĐORĐEVIĆA IZ VRANJA: Gimnazijalac učesnik Evropske geografske olimpijade

najmlađi takmičar

VELIKI USPEH FILIPA ĐORĐEVIĆA IZ VRANJA: Gimnazijalac učesnik Evropske geografske olimpijade

Srbija -

VRANJE - Kao najmlađi takmičar Filip Đorđević, učenik prvog razreda Gimnazije " Bora Stanković" u Vranju je postigao veliki uspeh na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Beogradu gde je među 150 učesnika osvojio treće mesto i direktan plasman na Evropsku geografsku olimpijadu.

Učenik prvog razreda Gimnazije " Bora Stanković" u Vranju Filip Đorđević sa svojim mentorom , profesorkom geografije Vesnom Bogdanović postigao veliki uspeh na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi koja je održana 15. maja u Beogradu, gde je kao najmlađi takmičar među 150 učesnika osvojio treće mesto i direktan plasman na Evropsku geografsku olimpijadu.

Takmičenje se sastojalo iz tri dela, pisanog testa, multimedijalnog testa i terenskog rada.

Filip Đorđević, Vranje

Za Filipa, kao i za njegove drugove , najteži deo je bio pisani test. "Uz pomoć profesorke Vesne uspeo sam da se na što bolji način pripremim i ostvarim željeni uspeh", kaže Filip Đorđević.

Profesorka Vesna Bogdanović ističe da nekoliko godina unazad vranjski gimnazijalci uspešno učestvuju na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, o čemu najbolje govore rezultati.

"Unazad nekolko godina sa učenicima naše škole učestvujemo na takmičenjima NGO gde naše učenici postižu velike rezultate. Tako, da ni ove godine uspeh nije izostao , kao i odlazak na Evropsku geografsku olimijadu sa Filipom Đorđevićem koji je svojim uspehom sebi omogućio plasman", napominje profesorka Vesna Bogdanović.

"Učenici i profesori naše škole postižu sjajne rezultate i zapažene uspehe . Uspehe beleže kako u sportu, književnosti , tako i u prirodnim naukama. Nastavljamo sa trendom da nam svaka godina bude uspešna i da našim kolegama i učenicima čestitamo na velikom trudu i radu", ističe direktorka škole, Suzana Mišić Stanković.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track