IVANA SA 7 ĆERKI ŽIVI U TEŠKOM SIROMAŠTVU: Jedva uspeva da im obezbedi i hranu, a devojčice najviše priželjkuju KREVETE I ĆEBAD
Foto: Rts Printscreen

hitno potrebna pomoć

IVANA SA 7 ĆERKI ŽIVI U TEŠKOM SIROMAŠTVU: Jedva uspeva da im obezbedi i hranu, a devojčice najviše priželjkuju KREVETE I ĆEBAD

Srbija -

Uz samu rumunsku granicu, na kraju sela Vatin, živi porodica Tokin.

Nezaposlena Ivana Nemet i njenih sedam kćerki žive u neuslovnoj iznajmljenoj kući jer nemaju sopstveni krov nad glavom.

Trošna kuća na kraju sela od prošle godine privremeni je dom samohrane majke koja odgaja sedam kćerki. Uz pomoć skromnih primanja deci jedva uspeva da obezbedi neophodno, a pri tom neuslovnu kuću plaća 10.000 dinara mesečno.

- Kuća nam treba, ovo nije moje, ja ovo plaćam. To nam je najpotrebnije, za ostalo polako. Ovo je kuća od moje sestre, ona je kupila, ona isto živi tu u Vatinu, kao i majka i dve sestre, ja sam ovde podstanar - kaže Ivana.

Vatin, Ivana Nemet
foto: Rts Printscreen

Kuća nije jedino što mnogočlanoj porodici nedostaje. Potrebna su i garderoba, patike, posteljina, pokrivači... Deca navode da su im potrebni kreveti, ćebad, a naravno, žele i laptop.

Osmočlana porodica i pored teških uslova živi u ljubavi i slozi. Najstarija Željana ima 17 godina, sanja da bude frizerka, a najmlađa je Anđelija koja ima pet godina. Sve devojčice redovno pohađaju školu. Kulturne su i nadasve skromne. Kao i svaka majka Ivana za svoju decu želi bolju budućnost.

- Da budu dobre, da završe školu, pa ako negde uspemo da se zaposlimo - njena je želja.

Bolju budućnost za svojih sedam kćerki Ivana će teško uspeti da obezbedi sama. Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Tokine već je pokrenuta na društvenim mrežama u nadi da će ljudi koji imaju i mogu želeti da pomognu ovoj porodici.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track