03:30

OD DEPONIJE DO DIPLOME: Radnici dobijaju šansu za prekvalifikaciju

KURIR TELEVIZIJA

OD DEPONIJE DO DIPLOME: U Subotici daju novu šansu nekvalifikovanim radnicima!

Srbija -

Trinaest zaposlenih u Regionalnoj deponiji dobiće šansu da dobiju sertifikate na osnovu iskustva i znanja koja su godinama sticali. Pilot projekat se realizuje u Politehničkoj školi u Subotici i od velikog je značaja za građane, grad i privredu.

- Otpočela je prva faza, prvo smo obavili razgovor i upoznavanje sa prijavljenim kandidatima, a ono što je sledeća faza jeste da se izrada portfolija i program koji ćemo realizovati za njih - rekla je Bojana Orčić Kadijević, nastavnik stručnih građevinskih predmeta u Politehničkoj školi u Subotici.

Nastavnica Orčić je precizirala proces davanja sertifikata ljudima koji su godinama zaposleni na deponiji.

- Odrasli ljudi koji su godinama radili posao za koji nisu kvalifikovani, a stekli su neka znanja i veštine kroz sam rad, ovim puta im se otvara mogućnost da dobiju sertifikat koji će im doneti nešto dobro u životu i radu - rekla je Orčićeva i dodala da će i preduzeća od ovog projekta imati koristi, jer će imati ljude sa kvalifikacijom za posao koji obavljaju.

Politehnička škola je odabrana za ovaj projekat jer poseduje razne profile koji mogu da odgovore zahtevima privrede ovog područja.

- Čekamo verifikaciju za četiri kvalifikacije. U pitanju su zanimanja: zidar, tesar, rukovalac građevinskom mehanizacijom i armirač - rekla je nastavnica Bojana Orčić Kadijević

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:14

DEVOJČICA, A HOĆE U ZIDARE: Antonija i 15 drugara svakog dana vredno rade na popavci krova škole (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track