POŠTARA DALIBORA NA GOLIJI JURIO MEDVED! Toliko sam brzo trčao da imam strašnu upalu mišića, stao sam tek kod PRVIH KUĆA (FOTO)
Foto: Rina

drama

POŠTARA DALIBORA NA GOLIJI JURIO MEDVED! Toliko sam brzo trčao da imam strašnu upalu mišića, stao sam tek kod PRVIH KUĆA (FOTO)

Srbija
10:25h

Neverovatna drama odigrala se u selu Vrletnica podno planine Golije u blizini Ivanjice!

Dalibor Pantović, lokalni poštar, dok je bio na radnom zadatku susreo se oči u oči sa medvedom dok je šumskim putem išao do domaćinstava da odnese poštu.

- Čuo sam neko šuštanje u šumi, a kad sam pogledao ka tom pravcu ispred mene je izašao medved, sivkast, srednje veličine. Ja sam se u prvi mah potpuno odsekao. Od straha sam glasno počeo da vičem i dozivam u pomoć - rekao je Dalibor.

medved
foto: Rina

Upravo je to bila greška jer je medved poštara shvatio kao potencijalnu opasnost i brzim koracima je krenuo ka njemu!

medved
foto: Rina

- Sekunde su bile u pitanju, počeo sam da trčim koliko me noge nose, više se nisam ni okretao. Taj osećaj ne može da se opiše rečima! Nisam stajao dok nisam dotrčao do prvih kuća. Tek tada sam se okrenuo i video da ga nema iza mene. Seo sam kod meštana. Dali su mi vodu i šećer da se povratim. Razmišljao sam samo o tome kako ipak izvukoh živu glavu. Smirio sam se, ali koliko sam brzo trčao imam strašnu upalu mišića - priča Dalibor.

Golija je poznata kao stanište medveda pa je i sam Dalibor pešačeći planinskim selima imao često priliku da vidi medveđe stope i tragove na zemlji, kao i meštani, ali nikad do sada se nije susreo oči u oči sa ovom šumskom životinjom.

Prema svemu sudeći, ove životinje poprilično su se oslobodile kad je u pitanju kretanje i prilazak naseljenim mestima. Od kad su se početkom ove godine probudili iz zimskog sna, medvedi su već nekoliko puta imali susret sa meštanima pojedinih sela oko Nove Varoši, Topole, Ljiga, a sada i Ivanjice.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track