SJAJNE VESTI IZ LOZNICE: Bez novozaraženih, smanjen broj pregleda u ambulantama
Foto: Kurir/T.Ilić

epidemiološka situacija

SJAJNE VESTI IZ LOZNICE: Bez novozaraženih, smanjen broj pregleda u ambulantama

Srbija -

Pritisak na Trijažni centar lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ osetno je smanjen, a broj pregledanih je u poslednja dva dana skoro pedeset.

Prema zajedničkom izveštaju ove zdravstvene ustanove i Opšte bolnice Loznica juče je pregledano 46 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Njih dvadeset javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 29 snimaka pluća i dijagnostikovane su dve nove pneumonije dok je devet pacijenata iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno je devetnaest pregleda osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju od kojih se sedam tim povodom ranije nije javljalo lekaru. Trenutno su na bolničkom lečenju dvadeset i dva kovid pacijenta, jedan više nego juče i nikome nije potrebna mehanička ventilacija.

Odlične vesti stižu i iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu da su na području Mačvanskog okruga, sa osam lokalnih samouprava, u četvrtak potvrđena samo dva pozitivna uzorka na kovid-19. Po jedan je otkriven u Šapcu i Krupnju dok ih druga mesta nisu imala. Obolelih od kovida je u okrugu trenutno 79, šest manje nego juče.

Loznica i dalje ima 39 takvih osoba, Šabac 18, Bogatić deset, Krupanj sedam, Ljubovija tri, po jedna je iz Malog Zvornika i Vladimiraca dok ih od srede Koceljeva više nema.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track