ULAGANJA U LOZNICI: Za bezbedniji saobraćaj 28 miliona dinara
Foto: Kurir/T.Ilić

deo investicija za bezbedne školske rute

ULAGANJA U LOZNICI: Za bezbedniji saobraćaj 28 miliona dinara

Srbija -

Program rada Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Loznice predvideo je da u unapređenje bezbednosti saobraćaja na lozničkim putevima bude uloženo 28 miliona dinara.

Od te sume nešto više od trećine, odnosno 10 miliona dinara namenjeno je za izradu projektne dokumentacije i nabavku opreme za uspostavljanje sistema automatskog otkrivanja prekršaja u saobraćaju na svim prilaznim saobraćajnicama ka gradu kao i važnijim raskrsnicama u njemu.

Na magistralnom putu Loznica –Banja Koviljača postvaljene su prve takve kamere, a plan je da svi najvažniji putevi i raskrsnice budu ‘’pokriveni’’ kamerama za detekciju prekršaja, prekoračenja brzine, nevezivanja sigurnosnog pojasa i slično.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Deo novca biće investiran u bezbedne školske rute za dve lozničke osnovne škole, postavljanje ‘’ležećeg policajca’’ u delu novog naselja na Lagatoru gde se noću mladi pokazuju snagu svojih automobila, što u tome treba da ih onemogućeni, a biće urađen i projekat analize stanja saobraćaja na ovdašnjim pružnim prelazima i predložne mere za povećanje bezbednosti gde su najkritičnija mesta. Predviđene su i obuke vaspitača u obdaništu kao i učitelja i nastavnika u osnovnim školama u vezi sa bezbednošću dece u saobraćaju.

U toku je nabavka motocikla koji će grad pokloniti lozničkoj saobraćajnoj policiji kao i određene količinu testova za narkotike kako bi bili otkriveni i vozači koji koriste drogu.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Da je potrebno povećati bezbednost na lozničkim putevima potvrđuju događaji sa kraja prošlog i prvih dana ovog meseca kada se za samo sedam dana dogodilo sedam saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo šest, a povređeno četrnaest osoba. Prema nezvaničnim podacima u Loznici je za mesec dana otkriveno oko sto vozača koji su bili pod dejstvom alkohola i oko 1.500 prekoračenja dozvoljene brzine, a ove godine bilo je i više od 50 nasilničkih vožnji u kojima se vozilo sa više od dva promila alkohola u krvi.

Grad je prethodnih godina sredio sve prilazne puteve Loznici iz pravca Šapca,Valjeva, Republike Srpske i Malog Zvornika, rekonstruisao gotovo sve najvažnije saobraćajnice u gradu, postavio semafore na više raskrsnica, ali sve to ne vredi mnogo ako se učesnici u saobraćaju ne pridržavaju propisa i sami ne pomognu da Loznica ne bude više tema crnih hronika kao što je to bilo nedavno.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track