DRUŽENJE VRANJANACA SA POLICIJOM: Najviše se radovali mališani
Foto: T. S.

dan mup

DRUŽENJE VRANJANACA SA POLICIJOM: Najviše se radovali mališani

Srbija -

U Vranju su u centru grada u nedelju pripadnici Poliicjske uprave u Vranju promovisali svoj rad, poliicijsku opremu i sredstva koja se koriste u MUP-u Srbije, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije.

Građani su bili u prilici da se bliže upoznaju sa radom policije i opremom koju policija koristi svakodnevno.

Branislava Filipović, oficir za prevenciju i rad policije u PU Vranje kaže za Kurir da je povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije, PU u Vranju organizovala prikaz opreme i sredstava za rad.

"Izložena su vozila koje koristimo u svakodnevnom redovnom radu, koriste ih policijski službenici opšte namene, saobraćajni policijski službenici i policijski službenici granične policije kao i pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona", ističe Filipovićeva.

Ona dodaje da su najmlađi pokazali najveće interesovanje za ono što je izloženo, njih interesuju palice, službene lisice, panciri.

"Ovo je jedan vid približavanja policije građanima, jedan vid preventivnog rada, a i težnja Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu je da svoj rad usmeravamo ka preventivnim aktivnostima kao što je ova. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti da organizujemo i druge preventivne aktivnosti kako bismo svoj rad približili građanima", rekla je Filipovićeva i podsetila da je policija tu da brine o bezbednosti građana, o održavanju i očuvanju javnog reda i mira. Nedeljna akcija organizovana je od 15 do 18 časova, u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog u Vranju u pešačkoj zoni. Kurir.rs/ T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track