KURIR TELEVIZIJA

BRANKA JE NAJSTARIJI VOZAČ FIĆE: Ima 90 godina, a od legendarnog automobila ne odustaje

Srbija -

Šumadijom je odjeknuo stari dobri zvuk fićinog motora. Ljubitelji Zastave 750 provozali su svoje ljubimce i posetili kulturno-istorijske znamenitosti.

Proivodnja Zastave 750 stala je davne 1985. godine, ali još uvek ima onih koji su ostali verni ovom automobilu. Udruženje ljubitelja fića organizovalo je vožnju kroz Šumadiju.

- Fića je ljubav, nostalgija, profesionalna opredeljenost. Želja nam je bila posle ove korone samo da izađemo i da se vozamo - kaže Slobodan Bataveljić, Udruženje ljubitelja fiće.

fića
foto: Kurir televizija

Učesnici karavana fića obišli su sela Stragari i Masloševo, kao i manastire u tom delu Šumadije. Domaćin je bio takođe veliki ljubitelj oldtajmera.

- Vezuje me da li to što sam u njemu naučio da vozim. Za njega prepreke nema - kaže Radisav Radojković Raka, domaćin Fićijade.

Najstarija članica Udruženja ljubitelja fića ističe da ju je automobil proglašen za nacionalnu klasu vozio po čitavom svetu.

fića
foto: Kurir televizija

- Sad mi je 90-ta godina, i stalno sam vozila fiću. Ovaj mi je treći iz '82. godine i verno me služi - kaže Branka Đurković iz Svilajnca.

Iako oldtajmer, fića je živa legenda među automobilima, a često privlači pažnju i mnogi traže da se slikaju pored njega.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:26

DRŽAVLJANI SEVERNE MAKEDONIJE REVAKCINISANI U NIŠU: Preko 6.000 privrednika primilo drugu dozu AstraZeneke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track