Najnovije vesti

Mirović: Zajedničkim radom i konkretnim rezultatima doprinosimo razvoju Rume
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Zajedničkim radom i konkretnim rezultatima doprinosimo razvoju Rume

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Rumu gde je prisustvovao puštanju u saobraćaj ulica 15. maj i 15. avgust – dveju važnih saobraćajnica u dužini od dva kilometra koje su pre ugovorenog roka rekonstruisane i dograđene, a vrednost radova je 320 miliona dinara.

„Ovo je važna investicija za sve meštane jer umnogome menja sliku Rume. U proteklih pet godina radili smo zajedno na rekonstrukciji mnogih saobraćajnica u ovoj opštini, kao i na uređenju industrijske zone, što je izuzetno značajno jer je ključ uspeha svake naše opštine u zapošljavanju, novim radnim mestima i fabrikama. Ruma u tome prednjači, zahvaljujući politici zajedništva koju vodimo i koja donosi konkretne rezultate“, izjavio je predsednik Mirović.

Obraćajući se prisutnima, on je rekao da je u proteklih nekoliko godina u Sremu bilo dosta posla, navodeći kao primere rekonstrukciju i digitalizaciju Radarskog centra „Fruška gora“, završetak puta od Jamene do granice sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, izgradnju nove škole u Sremskoj Mitrovici, kao i unapređenje fruškogorske putne mreže.

„Počeli smo i radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će doprineti tome da će se za tri i po godine od Rume do Novog Sada stizati za petnaestak minuta. Ruma napreduje, smanjuje se broj nezaposlenih i to je najbolja garancija da će meštani ove opštine biti sigurniji, da će mladi ostajati u Sremu, što je i najveći rezultat našeg zajedničkog rada“, rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić naveo je da je zahvaljujući podršci predsednika Mirovića i Pokrajinske vlade izmenjena slika putne infrastrukture u toj opštini. „Ova investicija, ali i mnoge druge u oblasti putne infrastrukture koje smo realizovali zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, daju novi život našoj opštini, jer je upravo uređena putna mreža glavni preduslov za privlačenje investicija i dalji privredni razvoj“, kazao je Mančić. Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja