Počinje festival "Licidersko srce"
Foto: Licidersko Srce

Počinje festival "Licidersko srce"

Srbija -
Cilj festival je promocija nematerijalnih vrednosti i kulturne baštine Srbije, upoznavanje kulture drugih naroda i saradnja dečjih zajednica, izjavila je Ivana Cvetković iz organizacionog odbora festivala.

UŽICE - U Užicu se od 20. do 25. avgusta održava četvrti po redu Međunarodni dećčji festival folklora "Licidersko srce".

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće 21 folklorni ansambl ,od kojih je 12 iz Srbije i devet iz Turske, Makedonije, Slovenije, Rusije i Republike Srpske.

"Cilj festival je promocija nematerijalnih vrednosti i kulturne baštine Srbije, upoznavanje kulture drugih naroda i saradnja dečjih zajednica", izjavila je Ivana Cvetković iz organizacionog odbora festivala.

Program festivala će osim u Užicu i na Zlatiboru, biti održan i u Novoj Varoši, Mokroj Gori, Kosjeriću, Bajinoj Bašti i u Andrić gradu u Višegradu.

"Pored pet folklornih radionica imaćemo grnčarsku radionicu u Zlakusi, na kojoj će deca praviti predmete od gline.Organizovaćemo koncerte, humanitarnu akciju za decu i tri izložbe, među kojima i izložbu narodnih nošnji zemalja učesnica festivala", rekla je Cvetkovićeva.

Pokrovitelj festivala "Licidersko srce" je grad Užice, kao i opštine Bajina Bašta, Nova Varoš i Višegrad i Turistička organizacija Zlatibor.

Festival podržavaju ministarstva kulture, prosvete i ekonomije i regionalnog razvoja, a idejni tvorac i organizator festival je Udruženje građana "Era" iz Užica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track