VRANJE: Novo radno vreme Kovid ambulante, za vikend vakcinisano više od 1.000 ljudi
Foto: Kurir.rs/T.S.

u skladu sa epidemiološkom situacijom

VRANJE: Novo radno vreme Kovid ambulante, za vikend vakcinisano više od 1.000 ljudi

Srbija -

Proteklog vikenda na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali u Vranju ukupno je 1.296 ljudi primilo svoju dozu vakcine. Među njima veliki je broj građana Republike Severne Makedonije.

Iz Zdravstvenog centra Vranje saopštavaju da će pratiti sve relevantne parametre i u slučaju potrebe pojačati broj lekara i reorganizovati rad u Kovid ambulanti ATD.

Vranje, amublanta
foto: Kurir.rs/T.S.

"Od danas Kovid ambulanta se organizuje i menja rad. Radiće u jednoj smeni od 8 do 15 časova svakog radnog dana, subotom i nedeljom. Celu smenu pokriva jedan lekar i jedna medicinska sestra, jedan specijalista radiologije i radiološki tehničar, jedan laborant u laboratoriji i dve osobe su raspoređene za uzorkovanje i testiranje", rekla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić i naglasila:

Posle 15 časova pregled pacijenata koji su suspektni ili pozitivni na Kovid 19, vršiće se u ambulanti na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje.

"Dvocifren broj novozaraženih u Vranju opominje. Mi ćemo pratiti sve relevantne parametre u narednom periodu i u slučaju potrebe na vreme ćemo pojačati broj lekara i reorganizovati rad u našoj Kovid ambulanti.

Koristim priliku da još jednom apelujem na naše građane da se vakcinišu, kako bi sprečili i eliminisali mogući novi lanac zaražavanja", naglasila je dr Antić.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track