ANIMATORI IZ VRANJA "OPUSTOŠILI" FESTIVAL U BUGARSKOJ: Odneli glavnu nagradu
Foto: T. S.

svaka čast

ANIMATORI IZ VRANJA "OPUSTOŠILI" FESTIVAL U BUGARSKOJ: Odneli glavnu nagradu

Srbija -

Film "Kuvanje tarane" Škole animiranog filma iz Vranja proglašen je za najbolji animirani film i dobio je glavnu nagradu u Bugarskoj na Internacionalnom festivalu.

ŠAF-u nekoliko nagrada i na Reviji filmskog stvaralaštva u Beogradu. Priznanje i mentorima Seta Veličković Cvetković i Nela Ćurčija proglašene za najuspešnije mentore

Glavnu nagradu Škola animiranog filma iz Vranja dobila je na 10. Internacionalnom festivalu medijske umetnosti dece i mladih "Arlekin" u Bugarskoj. Film "Kuvanje tarane" proglašen je za najbolji animirani film i dobio je glavnu nagradu. I to nije sve.

Škola animiranog filma osvojila je nekoliko nagrada na jubilarnoj 50. Reviji filmskog i video stvaralaštva dece i mladih Srbije u Beogradu. Filmu "Od drugarstva nema lepšeg carstva" koji je urađen u saradnji sa decom iz vrtića "Neven" pripalo je treće mesto. Grupa autora za ostvarenje "Zub Zuu" koga su radila deca iz radionice u Vranjskoj Banji dobila je nagradu Etnološko-antropološkog društva Srbije, a za najuspešnije mentore proglašene su Seta Veličković Cvetković i Nela Ćurčija.

Vranjski animatori godinama unazad dobitnici su brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu, što je samo potvrda neverovatne inspiracije, predanog rada i kreativnosti talentovanih polaznika, ali i njihovih mentora.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track