BOŽANSKI NAPITAK POTEKAO U CARSKOM GRADU: Održan 5. Sajam vina i sira u Kruševcu
Foto: Profimedia / Valentyn Volkov / Alamy

manifestacija

BOŽANSKI NAPITAK POTEKAO U CARSKOM GRADU: Održan 5. Sajam vina i sira u Kruševcu

Srbija -

U Kruševcu je održana 5. regionalna manifestacija "Vino & sir" na kojoj je učestvovao veliki broj izlagača u predivnom ambijentu Velike letnje terase restorana "Bagdala" na istoimenom brdu iznad srednjovekovne srpske prestonince.

Peti Sajam vina i sira u Kruševcu organizovan je u saradnji sa eminentnom kućom "Podrum" i okupio je više od hiljadu pravih zaljubljenika i vrhunskih poznavalaca i degustatora vina.

Svoja vrhunska vina izložilo je 30 proizvođača koji su bili oduševljeni sjajnom organizacijom manifestacije i prisustvom mnogobrojne publike. Prema ocenama prisutnih, Sajam je premašio sva očekivanja, imajući u vidu da ga prošle godine nije bilo zbog kovid epidemije i da je ozbiljno napredovao na lestvici najznačajnih regionalnih skupova ove vrste.

Posebnu notu uživanja "božanskog napitka" podario je renomirani kruševački starogradski orkestar "Maestro Akustik" koji je svojim numerama očarao zaklete vinopije.

Ovom manifestacijom obeležen je i početak ovogodišnje letnje festivalske sezone na Bagdali koja zrači na carski grad svojim "Božanskim pogledom".

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track