IMUNIZACIJA U VRANJU: Ukupno dato 72.217 doza vakcine
Foto: T.S.

kovid19

IMUNIZACIJA U VRANJU: Ukupno dato 72.217 doza vakcine

Srbija -

Do sada je u Vranju prema saopštenju Zdravstvenog centra ukupan broj datih vakcina 72.217, a na raspolaganju su bile Sinopfarm, Fajzer, Sputnjik V i AstraZeneka.

Vakcinacija stanovništva iz Srbije i građana Severne Makdonije, kao i jednog broja građana iz Bosne i Hercegovine obavlja se svakodnevno na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali.

Najveći broj vakcinisanih je Sinopharm vakcinom 46.951 osoba. Broj vakcinisanih građana Republike Srbije prvom dozom je 27.441, a drugom 26.946.

Vakcina, Vranje
foto: T.S.

Na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali u Vranju, prvu dozu vakcine dobilo je 11.136, a drugu 6.683 Makedonca.

Prvu dozu vakcine primilo je pet, a drugu 7 državljana Bosne i Hercegovine.

U toku jučerašnjeg dana date su ukupno 524 vakcine. Od tog broja prvom dozom vakcinisano je 129, a drugu dozu vakcine primio je 321 Makedonac. Jedan novozaraženi u Pčinjskom okrugu, novooboleli iz Preševa Na kovid 19 testirana su 183 uzorka iz Pčinjskog okruga. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od tog broja 1 je pozitivan na koronavirus. Novooboleli pacijent je iz Preševa. U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 53 pregleda, od 36 prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 26 pacijenata i sačinjeno je 14 RTG pluća. Urađeno je 29 antigenskih testova, nije bilo pozitivnih na koronavirus. U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su tri pacijenta. Oni su pozitivni na koronavirus. Od toga dva pacijenta imaju bronhopneumoniju i na kiseoniku su. Prijema i otpusta nije bilo.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track