KRALJEVO: Uručene zahvalnice Grada učenicima za postignute rezultate na takmičenjima
Foto: Kurir/J.S.

republička takmičenja

KRALJEVO: Uručene zahvalnice Grada učenicima za postignute rezultate na takmičenjima

Srbija -

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i načelnica Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković, uručili su u petak zahvalnice učenicima koji su osvojili neku od prve tri nagrade na republičkim takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i nastavnicima koji su im pružali podršku.

- Danas smo ugostili najbolje đake kraljevačkih osnovnih i srednjih škola, decu koja su tokom prethodne školske godine ostvarila najbolje rezultate na republičkim takmičenjima. Važno je reći da svake godine naši đaci uspevaju da u Kraljevo donesu jednu od tri nagrade sa tih takmičenja i da beleže sve bolje rezultate, rekao je ovim povodom dr Predrag Terzić.

kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Kako je istakao gradonačelnik Kraljeva, lokalna samouprava se trudi da uz pomoć republičkih ministarstava poboljša uslove za učenje i rad učenika, pa je tako završena izgradnja školske hale Osnovne škole „Živan Maričić u Žiči“, a vrednost projekta bila je 45 miliona dinara.

- Već od 1. septembra đaci ove škole imaće mogućnost da časove fizičkog vaspitanja obavljaju u novoj školskoj hali. U toku su radovi na izgradnji potpuno nove Osnovne škole „Sveti Sava“, a u taj projekat država je uložila čak 391 milion dinara. Pored toga, značajna finansijska sredstva ulažu i se i u rekonstrukciju i opremanje drugih škola, naglasio je dr Terzić.

kraljevo
foto: Kurir/J.S.

Po rečima načelnice Školske uprave Kraljevo Bojane Marinković, epidemija korona virusa tokom protekle školske godine donekle je otežala rad i učenicima i nastavnom kadru, ali ona nije uticala na kvalitet rada u obrazovanju.

- Drago mi je da danas možemo da nagradimo 50 najuspešnijih učenika kraljevačkih osnovnih i srednjih škola i ponosni smo na njih. Sigurni smo da će među njima u budućnosti biti odgovorni članovi društva, lideri u svojim oblastima i savesni građani, kazala je Bojana Marinković.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track