SVE JE SPREMNO ZA DRINSKU REGATU: Čak 10.000 čamaca će zaploviti rekom, popunjeni svi smeštajni kapaciteti u Bajinoj Bašti
Foto: RINA

manifestacija na vodi

SVE JE SPREMNO ZA DRINSKU REGATU: Čak 10.000 čamaca će zaploviti rekom, popunjeni svi smeštajni kapaciteti u Bajinoj Bašti

Srbija -

Na reci Drini sve je spremno za najmasovniju manifestaciju na vodi. Drinska regata zakazana je za period od 14. do 18. jula u Bajinoj Bašti, a godina pauze uslovila je nikad veće interesovanje posetilaca, stoga su skoro svi smeštajni kapaciteti već sada popunjeni i u opštini na krajnjem zapadu Srbije za pet dana očekuje se preko 100.000 gostiju.

Drinska Regata
foto: RINA

- Ljudi su se zaželeli Drinkse regate, jer to nije samo manifestacija već događaj sa kog se nose najlepše uspomene. Posetioci će kao i obično stići iz svih delova zemlje, ali i iz susednih država tako da na reci tokom velikog spusta koji je zakazan za subotu, očekujemo preko 10.000 čamaca. Kao i obično, sve mere vezane za bezbednost učesnika i svih posetilaca biće maksimalno sprovođene. Nadamo se gostima i iz inostranstva uprkos pandemiji, jer iskustvo je pokazalo da ko dođe jednom uvek se vraća ponovo - izjavio je Siniša Spasojević iz TO "Tara-Drina".

Drinska Regata
foto: RINA

Većem broju gostiju svakako je doprinelo i znatno povećanje smeštajnih kapaciteta u Bajinoj Bašti.

- Cene smeštaja su ostale iste kao i prošle godine, u zavisnosti od lokacije i vrste apartmana zavisi i količina novca koju morate da izdvojite, ali svakako pristupačna je za svaki džep. Cene smeštaja za Regatu se kreću u rasponu od 800 do 4800 dinara po osobi za dan, u zavisnosti od prethodno pomenutih faktora. Sve informacije se mogu se mogu dobiti kontaktiranjem Turističkog info-centra u Bajinoj Bašti - kaže Spasojević.

Drinska Regata
foto: RINA

Organizatori su i ove godine pripremili bogate sadržaje u sklopu manifestacije, a vrhunac žurke svakako će biti koncerti najvećih zvezda iz Srbije i regiona. U petak veče će nastup održati Dženan Lončarević i Aco Pejović, a dan kasnije Đorđe David i Toni Cetinski.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track