POBIĆE NAS KOLA KADA IDEMO NA POSAO, DECU NEĆEMO PUŠTATI U ŠKOLU: Evo zbog čega su zabrinuti meštani jednog dela Inđije
Foto: Privatna arhiva

Opasno

POBIĆE NAS KOLA KADA IDEMO NA POSAO, DECU NEĆEMO PUŠTATI U ŠKOLU: Evo zbog čega su zabrinuti meštani jednog dela Inđije

Srbija -

Da bi došli do centra Inđije, meštani iz jugoistočne radne zone iz Inđije koji su od grada odvojeni krakom pruge Inđija-Šid prolaze ispod nadvožnjaka. Međutim, zbog rekonstrukcije pruge Inđija-Šid, na tom mestu gde oni prolaze biće podignut sigurnosni zid, te jedini prelaz ostaje nadvožnjak, koji nema pešačku stazu i preko koga dnevno prolazi i preko 10.000 vozila!

Uz samu ivicu kolovoza, osim onih koji moraju preći tamo i nazad zbog posla, opasnom neobeleženom stazicom moraće da se između bankine i automobila u punoj brzini provlače i deca koja idu u školu, ali i oni kojima je neophodno da tuda prođu kako bi stigli do apoteke i prodavnice. Sve u svemu, veoma opasan poduhvat. Prolaz koji još uvek koriste je raskopan i biće uskoro zatvoren.

Inđija
foto: Privatna arhiva

- Kada padne kiša, gazi se blato, ali to nam je jedini prelaz do grada. Ako idemo preko nadvožnjaka, može šleper da nas ubije - kaže jedan meštanin. U tom kraju "odsečenom od grada" živi oko 200 ljudi, a oko 1.000 radnika iz grada im svakodnevno dolazi jer je kod njih smešteno desetak fabrika.

- Predsednik opštine je rekao da smo kolateralna šteta. Bićemo osuđeni da prelazimo preko nadvožnjaka kada se ovo ovde zatvori. Ako se desi neka nesreća, ko će da odgovara za to? Alternativu nemamo, sem da preletimo - zabrinuta je Marija Sadovski.

Ona je dodala da decu neće puštati u školu i obdanište jer se ne želi da rizikuje njihove živote. Jedna majka pita kako će s dečjim kolicima prelaziti preko nadvožnjaka i kako će stariji odlaziti po namirnice:

- Jako je opasno puštati dete preko nadvožnjaka jer govorimo o bezbednosti dece u saobraćaju, a ona od septembra moraju u školu.

Tekija Sadovski, koja ima 90 godina, rekla je da neće imati ko da joj donese hleb jer živi sama, a ona ne može preko nadvožnjaka. - Kada prolazi šleper, može da te ubije.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track