VIRUS SE I DALJE NE PREDAJE: 16 osoba se javilo sa simptomima moguće kovid infekcije!
Foto: Kurir/T.Ilić

Korona slika

VIRUS SE I DALJE NE PREDAJE: 16 osoba se javilo sa simptomima moguće kovid infekcije!

Srbija -

LOZNICA – U manjoj je brzini, ali koronavirus nije nestao i uporno neće da se preda što potvrđuju i podaci iz zajedničkog izveštaja lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’.

U Trijažnom centru u sredu su pregledana 34 pacijenta sa sa akutnim respiratornim tegobama, nešto manje od polovine, njih šesnaest, javilo se prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Na osamnaest rendgenskih snimaka pluća dijagnostikovana je jedna nova pneumonija, a šesnaest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulantii Infektivnog odeljenja ukupno je pregledano šesnaest pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, a za njih devet je to bio prvi pregled. Trenutno je u bolnici jedan kovid pacijent, a kada se desi da ih više ne bude prizemlje sa osamnaest kreveta na Grudnom odeljenju neće biti korišćeno u druge svrhe nego će taj deo objekta ostati spreman ukoliko bude potrebe za primem kovid pacijenata.

U sredu su u Mačvanskom okrugu drugi dan uzastopno potvrđena četiri pozitivna uzorka na kovid -19. Juče tri u Šapcu i jedan u Vladimircima, a u utorak po dva u Šapcu i Loznici. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u ostalim mestima okruga ih nije bilo. Broj obolelih je poslednja dva dana isti, šesnaest, a najviše ih ima Šabac (9), slede Loznica sa četiri, Bogatić, Krupanj i Vladimirci imaju po jednog dok ih nemaju Koceljeva i Ljubovija. Do danas je u okrugu obe doze neke od vakcina primilo 115.258 osoba, a njih 9.010 dobilo je samo prvu.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja